Switch To Mobile Version

Op je gewicht letten met de Calorieteller app

Via mijn baas bij deze fantastische iPhone app gekomen: de Calorieteller. Met behulp van deze applicatie hou je een eetdagboek bij, waardoor je nooit over de streep gaat.

Nadat je de app hebt gedownload vul je je huidige gewicht in, streefgewicht, lengte en je dagelijkse beweging (in mijn geval half uur fietsen en kantoorbaan). Dan berekent hij hoeveel calorieën je mag op een dag en kun je dat mooi bijhouden. Ik mag er 1600, maar probeer me op 1000 te houden. Als je bijvoorbeeld een Big Mac menu als ontbijt hebt gehad, staat er dat je al 88% van je dagelijkse calorieën binnen hebt en mag je voor de rest van de dag enkel nog een beschuitje – bij wijze van.

Bovendien kent de app bijna alle producten die je mogelijk zou kunnen eten. Van Lidl- kaas tot Albert Heijn- pasta en van Lassie- rijst tot Optimel- toetjes. De app sloeg laatst alleen op tilt toen ik op zoek was naar het Surinaamse gerecht Pom. Was te verwachten. Maar in zo’n geval vul ik gewoon lasagne in, kan nooit fout gaan.

Je wordt echt bewuster van je voedingspatroon en dagelijkse eetgewoonten. Daarnaast kom je nog eens achter dingen. Zo kwam ik erachter dat een Turkse pizza niet eens zo heel verkeerd is, dat LU mini olijfcrackers best veel calorieën hebben dan het lijkt, verse pesto van de Albert Heijn killing is en je na het verorberen van een Turkse kapsalon voor de rest van je leven liever niets meer eet.

De app is gratis en te downloaden in de iTunes app store.

1 reactie tot nu toe

  • Dank je Jamie, ik heb het meteen gedownload. Ik wil weten hoe ik er aan het eind van deze week voor sta!

    Comment door Dylan, April 24, 2012 om 2:39 pm

Plaats een reactie