Switch To Mobile Version

Het grote Amerikaanse serie overzicht

Mij vind je ‘s nachts eerder op de bank, midden in een seriemarathon, dan joelend en dansend in een hippe club. Vandaar het grote serie overzicht. Van het bloederige The Walking Dead tot het luchtige How to Make it in America.

Nu moet ik er wel bij vertellen totaal onafhankelijk te zijn van de Nederlandse televisie, die altijd zevenentwintig seizoenen achterlopen. Dus alles wat je op het punt staat te lezen, gaat volgens de Amerikaanse tv.

The Walking Dead
Momenteel zit ik het diepst verwikkeld in The Walking Dead. Het is de perfecte serie, want spannend, nogal freaky en er zit vleugje romantiek in verwerkt. Ik hou ervan.
De serie vertelt het verhaal van een politie-agent die wakker wordt in een ziekenhuis na een extreem lange coma. Helemaal alleen. Hij denkt eindelijk een meisje te zien, maar dat blijkt een uitgehongerde zombie te zijn. Sterker nog, bijna de hele stad (en wie weet de rest van de wereld?!) is getroffen door het vooralsnog onbekende zombievirus. En oppassen geblazen, want als Rick gebeten wordt door de hapgrage zombies, verander je ook in één. Sheriff Rick komt lotgenoten tegen, die samen op zoek gaan naar antwoorden. Wat is dit voor een ziekte? Zijn er nog meer levenden ‘out there’ en vooral… komt hij er ooit achter dat zijn vrouw is vreemdgegaan met z’n beste vriend in de tijd dat hij in coma lag? Bekijk alsjeblieft de trailer.

- Momenteel in Nederland te zien op Foxlife
- Het tweede seizoen is van start gegaan op 16 oktober 2011 in Amerika
- Sarah Wayne Callies (Sara Tancredi), bekend als Michael Scofield’s liefje in Prison Break, heeft ook een rol in The Walking Dead
- The Walking Dead is de meest succesvolle Amerikaanse serie in het buitenland
- Hierbij wat Walking Dead nieuws over het derde seizoen in Nederland: “Ziggo zet FOXlife open voor alle digitale abonnees. Vanaf vrijdag 28 oktober om 16.00 uur tot maandag 31 oktober 9.00 uur kunnen alle digitale Ziggo-abonnees gratis genieten van FOXlife op kanaal 141.”

Cijfer: 9,8

Breaking Bad
Breaking Bad is mijn tweede favoriet, maar het vijfde seizoen is zojuist – helaas – beëindigd. Vandaar dat ik ‘m niet als eerste noemde, want man man man wát ís dit een zenuwslopende serie. Breaking Bad gaat over een scheikundeleraar, beter gezegd een genie. Walter White. Hij zit krap bij kas en baalt bovendien van zijn leven als suffe scheikundeleraar en zijn bijbaan als carwashmedewerker. Op een dag krijgt hij te horen kanker te hebben en meteen behandeld dient te worden. Hij benadert een voormalig student/junkie, Jesse Pinkman, om samen te gaan ‘koken’. Niet zomaar koken, maar de levensgevaarlijke drug Crystal Meth. Samen worden ze steeds groter in de criminele wereld. Maar dan… het spannendste dingetje is dat Walt’s zwager werkt bij de D.E.A. en niet weet dat zijn grootste crimineel gewoon bij ‘m aan de keukentafel zit. Bekijk wederom alsjeblieft de onderstaande trailer.

- Breaking Bad telt vijf seizoenen
- De serie maakte in 2008 zijn debuut
- Helaas nog niet te zien in Nederland

Cijfer 9,9

How to Make it in America
Iets luchtiger dan de bovenstaande twee series is How to Make it in America. Van de makers van Entourage (waarover straks meer), dus dat belooft sowieso veel goeds. Speelt zich af in New York en gaat over twee jongens die een kledinglabel op proberen te zetten in The Big Apple. Hoofdrolspeler Ben worstelt daarnaast nog steeds met zijn ex-vriendinnetje. Hij wil haar terug, maar dat is niet wederzijds. Vindt hij opnieuw de liefde van zijn leven? En, gaat het lukken? Dat merk grootbrengen? Dat alles in…New York.

- Alleen al de begintune maakt de serie tof: Aloe Blacc – I Need a Dollar
- Seizoen 2 is nu aan de gang in Amerika, het eerste seizoen ging vorig jaar februari in première
- Muziekmaker Kid Kudi speelt er ook in
- Helaas niet te zien in Nederland

Cijfer: 8,1

Boardwalk Empire
Reeds uitgezonden op BNN: Boardwalk Empire. Een misdaad- en dramaserie die gaat over het leven van politicus (en gangster tegelijk) Nucky Thompson. Speelt zich af in 1920 in Atlantic City, wat de serie extra mooi maakt vanwege de aangepaste kleding. Veel kledingstukken zijn nu gewoon weer terug op de hedendaagse catwalks. Misschien beter om deze serie via de Nederlandse televisie te volgen – met ondertiteling – want ik vind het soms nogal moeilijk te volgen. Maar dat kan natuurlijk aan mijn geblondeerde kop liggen. Wat maakt de serie zo leuk? Het criminele circuit van de jaren twintig en de manier waarop de beelden zijn gefilmd. Zo mooi! Bovendien spannend. Hou je van The Sopranos, hou je vast ook van deze.

- Op dit moment wordt in Amerika het tweede seizoen uitgezonden
- Hoofdrolspeler is Steve Buscemi
- Een heul dure serie om te maken. Eén aflevering kost ruim vijf miljoen dollar

Cijfer: 8,0

Entourage
Met ontzettend veel pijn in m’n hart is Entourage officieel gestopt. De laatste aflevering werd in Amerika uitgezonden op 11 september. Ja, ik heb net zoals bij het einde van Prison Break flink gehuild bij de laatste scene.
Entourage vertelt het verhaal van Vincent Chase, succesvol acteur, die altijd samen met zijn crew oftewel, entourage, is. Zijn beste vriend tevens manager (E.), zijn broer die ook nog de betere rollen probeert mee te pakken (Johnny Drama) en tot slot goede vriend/chauffeur Turtle. De avonturen, ups & downs en liefdesperikelen van Vince en entourage zijn te gek. Je krijgt zicht in het glamorous leven van L.A. en kan gewoon niet stoppen met kijken. Perfect om een keer op een goede zondagmiddag alle afleveringen van Entourage te bekijken. Er zijn namelijk maar liefst acht seizoenen. Een echte mustsee vol humor.

- Werd in Nederland uitgezonden op BNN en Comedy Central
- Mijn favoriete personage is Ari Gold (Jeremy Piven). Hi-la-risch, zeker de moeite waard om eens te bekijken
- De geruchten gaan dat er wordt gewerkt aan een Entourage ‘The Movie’ (waarschijnlijk lancering 2013)

Cijfer: 8,6

True Blood
Ik ben niet meer zo trouw aan True Blood, maar spreek nog steeds met veel lof over de serie. Tja, keuzes keuzes. Bij True Blood draait alles om vampieren. Geen Twilight suffigheid, maar het écht vampierenwerk. Veel bloed, sex en spanning. Maar ook weerwolven en heksen. Heel freaky, mega spannend, super over de top. In twee zinnen: de mysterieuze Sookie Stackhouse (Anna Paquin), een serveerster uit het fictionele stadje Bon Temps, wordt verliefd op Bill Compton (Stephen Moyer), een vampier. En zo’n relatie kan nog best stroef verlopen…

- Eén van de knapste mannen heeft een rol in True Blood. Ik heb het natuurlijk over Alexander Skarsgård (als Eric Northman) Dat lijf, niet te doen gewoon
- In Nederland te zien op Foxlife
- True Blood debuteerde in september 2008

Cijfer 8,2

Onderstaand nog meer series die absoluut de moeite waard zijn. Een aantal volg ik zelf ook en een aantal raad ik aan van ‘horen zeggen’. Komen ze:
- Dexter
- Glee
- Game of Thrones (tip!)
- Gossip Girl
- The Sopranos
- Mad Men
- The Wire
- Modern Family (tip!)
- Suits
- Lie to Me
- Shameless (tip!)

11 reacties tot nu toe

 • Dat jij geen fan bent van The Vampire Diaries? :)
  Als je op badguys valt als “Eric Northman” houdt je ook zeker van de Salvatore Brothers :) Een aanrader :D.

  X

  Comment door Isabel, October 27, 2011 om 4:06 pm
 • Wat je ook echt moet checken is een nieuwe serie genaamd: Revenge.

  Comment door mary elmi, October 27, 2011 om 5:23 pm
 • Hele leuke inderdaad !!

  En zoals Isabel ook zegt; the vampire diaries is ge-wel-dig !!

  Comment door Kim, October 29, 2011 om 6:29 pm
 • Modern Family is GENIAAL! Heerlijk dubbel van het lachen op de bank zitten.

  Comment door Spookje, October 30, 2011 om 3:15 pm
 • Ik geef Isabel enorm gelijk. True Blood is naar mijn mening lees Twilight+ Vampire Diares fan, verschikkelijk! Vampire Diaries hoort echt in ‘de moeite waard’ rijtje thuis dus jaim en alain de man start met kijken! groetjes Team Damon :P

  Comment door Jasmina, October 31, 2011 om 2:37 pm
 • Glee en Modern Family zijn zo leuk haha.

  Comment door Paula, November 1, 2011 om 2:46 pm
 • Gossip Girl is zoo verslavend.
  Ben vorige maand begonnen met kijken en nu bijna bij seizoen 4..

  Comment door anouk, November 1, 2011 om 9:36 pm
 • The Walking Dead een 9,8? Yikes! Dan heb je zeker het nieuwe seizoen nog niet gezien. Bar en bar slecht.

  Comment door Lala, November 6, 2011 om 9:10 pm
 • Heb ik ook gezien en vind het nog steeds te gek, jij niet zo te zien haha?

  Comment door jamievalerie, November 7, 2011 om 1:33 pm
 • Pretty little liars is ook leuk :)

  Comment door AnneBeth, July 2, 2012 om 7:50 pm
 • How do you work here ?
  Cheap FIFA 15 Coins http://kingcameranfoundation.org/profiles/blogs/why-you-want-to-buy-cheap-fifa-15-coins

  Comment door Anonymous, September 30, 2014 om 8:54 pm

Plaats een reactie