Switch To Mobile Version

3x Trendy bohemian boots

Mij staat het voor geen meter, maar ik weet zeker dat het bij jou wel een toplook is. Een ke Bohemian laarsje met denim shorts (gewone denim kan ook), crèmekleurige trui en een mooie teint op de huid.

Ik ben er gewoon te klein voor. Bovendien zijn m’n bovenbenen te dik, waardoor ik lijk op een Bohemian prop. Maar jij, Gisele Bundchen look-a-like die je bent, kan dat heel goed hebben.

Izi-Fes
De eerste kandidaat is de handgemaakte Indiaans-achtige laars van Izi-Fes. Een kleurrijk laarsje, gemaakt van originele kelim tapijten, dat nog maar net op de markt is. Gebroeders Zakaria el Khanza (Zack, 21 jaar student Rechten, woont in Rotterdam) en Mohsine el Khanza (Mos, 33 jaar, ondernemer, woont in Marokko) zitten achter het merk. in de onderstaande video zie je precies hoe de kittige laarsjes worden gemaakt.

Je kunt kiezen uit mini, midi of tall boots. De prijzen variëren van €180,00 tot €235,00. Helemaal jouw ding? Kijk op www.izifashion.com

Kiboots
De tweede kandidaat is van het merk Kiboots. Ook handgemaakt en ook gemaakt van de Marokkaanse Kelim tapijten in combinatie met leer. Leuk om te weten is dat de boots in juli 2011 hun éénjarig bestaan vierden. Vol trots, want de laarzen zijn een echte rage in Nederland. Er was zelfs sprake van een wachtlijst (!).

Achter Kiboots zitten ontwerpers Jovanna Kruitbosch (24) en Martijn Lugtigheid (29). In juli maakten de twee bekend dat er in Amsterdam een conceptstore komt, mét nieuwe modellen. Hoe leuk. Vanaf 179,95 www.kiboots.com

Ibiza laars van Karma of Charme
De derde kandidaat is de laars van Karma of Charme. Deze bohemian boots worden gemaakt door een Italiaanse familie in het plaatsje Civitanova. De eerste Karma laars is geïnspireerd op de oude mocassin laarzen traditie uit de Indianencultuur. Handgemaakte indianenlaarzen verschenen voor het eerst op Ibiza tijdens de 60′s, vandaar de bijnaam ‘Ibiza laars’. Karma laarzen zijn rond de €300,00 en zijn online te koop bij webshops als Omoda en Cafemoda. Kijk voor meer informatie op de site van Karma of Charme! www.karmaofcharme.nl

Dat was het over bohemian boots. You like?

8 reacties tot nu toe

 • heel erg leuk! jammer dat ze vrij prijzig zijn

  Comment door Suzanne, September 23, 2011 om 11:37 pm
 • De orginele kiboots zijn prachtig! Hiermee zal ik wel op wolkjes lopen! Prachtige boots!:)

  Comment door Ike, September 24, 2011 om 4:54 am
 • @Lo Eens. Snap ook niet wat die Izi-Fes precies doet? Waarom worden alle leuke en originele merken als Kiboots direct nagemaakt. Inderdaad deze moet je van Kiboots hebben.

  Comment door marie, September 24, 2011 om 11:02 am
 • Het grappige is nog dat die izi-fes duurder zijn

  Comment door Jamie, September 24, 2011 om 6:14 pm
 • Ik heb de originele kiboots gekocht 2 paar maar liefst in Marokko (Agadir) voor 60 euro per stuk lucky me!

  Comment door Khadija, September 26, 2011 om 8:53 pm
 • Hmm niet helemaal mijn smaak, maar ik vind ze wel gaaf!

  Comment door Rachel, October 2, 2011 om 9:30 pm
 • Ze zien er lekker frivool uit!
  Ik share ze wel ff op de Lange Laarzen facebook!

  Comment door Matthew at lange-laarzen.nl, November 3, 2011 om 7:10 pm
 • IziFes boots zijn echt veel mooier dan alle andere kelimboots!
  Veel meer mogelijkheden en leuke kleuren… love izi’s

  Comment door Max, January 6, 2012 om 12:40 pm

Plaats een reactie