Alain Clark weer single, wát?

Zit ik vrolijk een column te tikken over de Amsterdam International Fashion Week, twittert iemand naar mij dat Alain Clark en zijn grote liefde Reva uit elkaar zijn. Wát?

Deze break-up bleef maar door m’n hoofd racen en die column over de AIFW leidde toch nergens naartoe. Probeerde het onderwerp enigszins te mijden door te beginnen aan een deel twee column over The Voice of Holland, maar ook dat lapje tekst sloeg als een tang op een varken. Dan maar even een serieus schrijven tussen alle voorgaande cynische dan wel geinige columns door.

Alain Clark moest namelijk eens weten. Toen ik hem vlak voor de zomer ontmoette, heeft hij me juist op ‘t rechte pad gekregen. Op dat moment was ik namelijk de klos, oftewel single. Hij gaf immers het goede voorbeeld en deed me bovendien continu denken aan mijn ex-liefde. Zat-ie daar. Halfbloed, dromerig, stijlvol: precies als mijn knul. Hij vertelde vol lof over zowel zijn zoontje als zijn verloofde. Ik werd blij van z’n verhalen en zette meteen de denkknop aan. Hoezo waren wij ook alweer niet meer bij elkaar? Waarom gaat het niet gewoon zoals bij Alain? Waarom bel ik m’n ex-vriend niet meteen op om het nog eens te proberen? Hallo verzoening!

Niet zomaar die opwinding. Want juist hij, die tussen alle roem en aandacht door trouw bleef aan zijn duifje. Juist hij die het niet moet hebben van wilde groupies, maar elke nacht bij z’n lief in bed kroop. Juist hij, die een mooi zoontje op de wereld zette samen met haar. Juist hij, die ik later nog tegenkwam. Hij liep samen met zijn vrouw, dolgelukkig, in een typisch Amsterdams straatje en zwaaide vrolijk. Juist hij, die stiekem mijn voorbeeld is van how-to-keep-the-love-alive. Juist hij, die me deed beseffen wat ik had laten gaan. Juist hij, die ik eigenlijk stiekem op wilde bellen: ‘Ben weer samen met m’n vriend! Goed hè!’ Hij, is nu vrijgezel.

Daarnaast moet het een ramp zijn als BN’er. Als ik relatieproblemen heb, kan ik gerust overhemden uit het raam gooien of ruzie maken in de plaatselijke steeg zonder dat Joop van Tellingen in de struiken ligt. Maar bij de bekende zanger zit de vork anders in de steel. Tout Nederland kent je, zit bovenop je privé-leven en elk roddelblad ziet je als smakelijk voer. Maar denk eraan dat ook Alain en zijn lief ’s nachts wakker liggen. Piekeren of het wel de juiste keuze is geweest. Elkaar Whatsappen, maar na een hoop miscommunicaties toch bellen. Vervolgens toch weer in een ruzie eindigen en met een rotgevoel tussen natte tissues in slaap vallen.

Ik ben voor liefde. Word naar van break-ups – behalve Brad en Angelina, die mogen van mij ermee kappen, maar dat terzijde – en weet zeker dat dit goed komt. Moet wel. Is mij ook gelukt.

Maar voor nu? Het levert het fraaie liedjes op. Liefdesverdriet is geen makkelijke, sterkte Alain.

12 reacties tot nu toe

 • Dus dit lees ik om 1 uur in de nacht terwijl ik eigenlijk keihard moet leren voor mijn cultuurwetenschap tentamen voor morgenvroeg. Maar door alle enthousiastme van mijn vriendin, die me net wist te verassen voor kaartjes van een concert waar ik er graag heen wou, word ik toch weer te gemakkelijk verleid door Jamie’s aantrekkelijke tweets!

  Thanks Jamie, ik voel me sinds vorige week echt je grootste fan hihi!

  Lief hoe je schrijft over Alain. Ik weet nog toen ik hem zag in een interview en dacht ‘Wat ben jij een topper!’, er zouden veel mannen/artiesten een voorbeeld kunnen nemen aan deze geweldige trouwe gozer! Hihi, leuk geschreven!

  Comment door Dees, January 19, 2011 om 1:08 am
 • Wauw Jamie, heel mooi mar ook leuk geschreven. Volg je blog nu al een tijdje en het blijft leuk. Thanks for all the inspiration!

  Grtz
  Denise

  Comment door Denise, January 19, 2011 om 8:49 am
 • Mooi neergezet Jaim, komt vast goed, zeker na deze blog :)

  Comment door Bo, January 19, 2011 om 8:50 am
 • Ontzettend mooi geschreven weer. Je blog begint steeds meer een tijdschrift te worden, keep going!

  Comment door Bente, January 19, 2011 om 9:17 am
 • Ja ik hoorde het en moest meteen aan jou interview denken: alles leek zo zonnig! Wat zonde, dit is volgensmij het láátste wat je wil wanneer je net een kleintje hebt! Leuk geschreven chick!

  Comment door Lotte, January 19, 2011 om 12:19 pm
 • Hmmm zonde. Maar ja, je weet niet wat er gebeurd is he…

  Comment door Stefanie, January 19, 2011 om 12:24 pm
 • Je schrijft inderdaad prachtig!
  Erg zielig voor Alain Clark, hoop voor hem dat het weer goed komt hoor. Ben stiekem wel nieuwsgierig waarom ze niet meer bij elkaar zijn.. maar dat terzijde.

  Comment door Paula, January 19, 2011 om 1:13 pm
 • Mooi verwoord, vraag me af wat de reden was…

  Comment door Linda, January 19, 2011 om 5:56 pm
 • Heel goed verwoord, toen ik het zag op tv schrok ook van. Het had helaas zo niet mogen zijn maar misschien dat ze ooit samen terug komen, ze hebben een prachtkind samen!

  Comment door Zelia, January 19, 2011 om 7:38 pm
 • Heel mooi geschreven Jamie!

  Comment door Kelly, January 19, 2011 om 9:40 pm
 • als hele grote fan van alain vind ik de blogjes ontzettend leuk van jou!vind het leuk hoe je schrijft over hem.toppie!

  Comment door franie, January 20, 2011 om 9:19 am
 • Wat kunt je toch goed schrijven Jamie!
  Komt voor mij eigenlijk ook als een klap aan, had het niet verwacht!
  Sterkte voor Alain!
  Dan maar hopen dat het een mooie cd mag opleveren!

  Comment door Elisa, January 29, 2011 om 11:44 am

Plaats een reactie