Switch To Mobile Version

Birgit en ik: the Opposites

Je hebt ‘m vast wel eens voorbij horen komen. De vraag met wie je voor een dag zou willen ruilen als dat kon. Collega Birgit zou mijn antwoord zijn, omdat zij bijna alles is wat ik niet ben.

Zij stoer en pittig, ik een sucker for love. Zij een harde stem, ik piep in de rondte. Zij draagt keurig elke dag hakken en ik strompel maar wat rond op sneakers. Zij Lady Gaga, ik Rihanna. Zij keurig elke dag roze lippenstift en ik hang wat aan m’n nietszeggende Labello stick. Zij een iPhone, ik een Blackberry. Zij vormgever, ik redacteur. Zij geen druppel alcohol, ik alcoholist.

Wat ik vooral wil hebben, als Birgit en ik vierentwintig uur van leven ruilen, is haar omgang met mannen. Zij laat een man voor haar werken, door het vuur gaan en is kieskeurig. Ik daarentegen ben een waardeloze man hunter die van alles het romantische in ziet. Birgit is realistisch. Op de dag dat ik Birgit ben, zal ik de stoerheid zelve zijn. Zeker weten dat elke gozer aan mijn lip hangt.

Niet dat ik er uberhaupt tijd voor heb, want op de dag dat ik Birgit ben, heb ik het te druk met tijd spenderen met alle gay friends. De fashionista heeft namelijk zoveel fijne homo schatten in haar vriendenkring, dat ik daarmee wel een volle dag zoet ben. Hoeveel gay friends Jamie heeft? Zero. Zoals eerder gezegd: B en ik zijn The Opposites.

Mijn dagje Birgit zal me bevallen, want het modemeisje is een ware Chanel fan. Niet alleen heeft ze de nodige make-up van het merk, B is ook nog eens in het bezit van een Chanel tas. Twee om precies te zijn, terwijl ik zweer bij de Mango imitaties. Ik zie mezelf al rond paraderen met de 2.55, die ik als Assepoester aan het einde van de dag zal moeten inleveren.

Toch werkt het, tussen Birgit en ik. Men zegt immers dat tegenpolen elkaar aantrekken. Oftewel: opposites attract. Bovendien hebben we één zaak gemeen: humor. Vijfennegentig procent van Birgit haar grappen zijn too god damn funny. En volgens mij vindt ze mij ook best geinig. Maar het allerbelangrijkste: we vinden onze eigen grappen keigoed. Birgit en ik, samen, op kantoor? Gezelligheid guaranteed.

Naast humor houden we bovendien allebei van hagelslag en vinden we boter op ons brood van cruciaal belang.

Mijn vraag luidt dan ook: wie zorgt ervoor dat al die boring real life soapies van de buis verdwijnen?

Birgit en ik kunnen dat veel beter.


Bookmark and Share

13 reacties tot nu toe

 • haha leuk.. :)

  Comment door Alain, August 17, 2010 om 11:09 pm
 • Leuk geschreven Jamie! klinkt als een toffe meid, ik zeg doen, die real life soap. Who likes Cristina Curry anyway hahha?!!!!

  xxxx
  Anushka

  Comment door Anuschka, August 17, 2010 om 11:09 pm
 • hahaha amazing :P but you have to know, you rock those vans!! Gelukkig zijn er genoeg jongens die van ons stuntelige meisjes houden, al moet ik toegeven lijkt het me geweldig om ze voor je te laten werken ipv het jagen zelf doen.

  Comment door Anna, August 17, 2010 om 11:14 pm
 • ik ben trots op m’n nichtje birgit!!!!
  Een real life soap rond haar en der collega’s zou geweldig zijn.

  veel liefs van cindy en Zoë -xxx-

  Comment door cindy en Zoë, August 18, 2010 om 5:51 pm
 • leuk geschreven!! en inderdaad… christina curry wie wilt dat nou zien?? ze ziet er vies uit bah en josh is zoooo fake

  Comment door nathalie, August 19, 2010 om 10:47 am
 • ik heb wel een thing voor Christina Curry. Ik hou van dat roze haar zo.
  Maar een real-life soap van jou en Birgit zie ik ook wel zitten!
  Leuk geschreven!

  Comment door Marieke, August 19, 2010 om 11:16 am
 • OMG Ik ben jou! Haha… Leuke column!

  Comment door Marieke, August 19, 2010 om 12:16 pm
 • Hahaha thanks voor je leuke reactie Marieke!

  Comment door jamievalerie, August 19, 2010 om 12:17 pm
 • haha! leuk geschreven! Er is niks mis met lopen op sneakers ;)!

  Comment door Carmen, August 19, 2010 om 1:27 pm
 • Super leuk weer!

  Comment door Loeder, August 20, 2010 om 6:58 pm
 • Hoe gaan wij onze reality show noemen? Bitches love Jesus? Of Jesus loving bitches?

  Comment door Birgit, August 22, 2010 om 11:22 pm
 • Ik zat meer te denken aan: Thank you lord for this bitch.

  Comment door jamievalerie, August 23, 2010 om 5:40 pm
 • Ik zal maar niet zeggen wat mijn vriend zei toen hij het voorstukje van Christina Curry zag. En ik dacht er precies hetzelfde over. Dus go for it.

  Comment door Agnes, August 25, 2010 om 7:09 pm

Plaats een reactie