Switch To Mobile Version

Een ijdeltuit ben je niet zomaar

Ik zie men wel eens een poging wagen tot verbloemen dat ze wel degelijk ijdel zijn. Ik daarentegen kom er voor uit. IJdel ben ik in alle mogelijke vormen.

’s Morgens kan ik wel 71 keer verwisselen van outfit. De spiegel is dan m’n grootste vijand of juist m’n beste vriend. Elke spiegel lijkt zelfs een ander verhaal op te hangen. In de kamer zijn ze eerlijk. De spiegel op de gang wil nog wel eens een truc met me uithalen – slanker doen lijken dan de werkelijkheid. Over misleidende spiegels gesproken: pas alle kleding van Hennes & Mauritz thuis in plaats van in de winkel.

Terug naar mijn ijdelheid. Ik pak daadwerkelijk elk moment. Buiten is een raam plus zon de perfecte combinatie. Mocht er een opstandige pluk een geheel eigen leven lijden, heb ik die zo te pakken.

Daar blijft het niet bij. Op het werk kan ik het niet laten om bij binnenkomst acuut het toilet in te duiken. Zit alles nog wel goed? Gulp open? Is het haar door de vochtigheid van buiten veranderd in een Bob Ross coupe? Bij een positief eindoordeel blijft een schouderklopje niet achterwege. Een goedkeurend duimpje of een verleidelijk knipoogje deel ik graag uit. Een onderonsje met je spiegelbeeld moet kunnen.

Dan nog zoiets. Soms staat er een spannende ontmoeting of topfeest op de planning. Alles moet dan goed zitten, want je weet nooit of Prince Charming aan je deur klopt.

En ken je dat? Dat je voor het eerst thuis bent bij een kerel en dat je zogenaamd “even naar het toilet” moet? Je wilt checken of alles nog op z’n plek zit, opstandige babykrullen moeten worden verbannen en de blush check-up op je snoetje moet gedaan worden. Eindstand: je prins op ’t witte paard heeft geen spiegel in zijn toilet. Mannen…

Bovendien staat het toilet voor ‘dwarfs like me’ bij een man thuis hoger dan ik me kan permitteren. Zelfs op de tenen staan is dan tijdverspilling. Bij eventuele uitgeschoten rode lippenstift tot aan de wang, zal ik daar niet gauw achter komen. Want vergeetachtig ben ik dan ook weer wel. Where’s a little mirror when you need one?

Toch laat ik mijn ijdelheid wel eens links liggen. Neem autorijden met high heels. Dat gaat niet samen. Ik beland dan ook te vaak op sneakers op het verkeerde moment. Bijvoorbeeld op een fashion feestje waar negentig procent van de dames op veertien centimeter hoge hakken rond paradeert. Of op momenten dat ik even ouder moet lijken dan zestien. Bovendien is het vaak geen pan: sneakers onder een chique outfit.

Los van bovenstaand genoemde zaken, blijft ijdeltuit mijn tweede naam. Zonder spiegel geen leven.

4 reacties tot nu toe

 • aaah al je reacties weg! Nou nog één keer dan:
  DAT HEB IK OOK!

  Comment door Marieke, July 7, 2010 om 3:25 pm
 • Ai zo ben ik ook! Vooral als ik naar mijn vriendje ga, dan loop ik meteen even de badkamer in om “mijn spulletjes daar neer te zetten” aka even mijn make up checken en eventueel bijwerken :P

  Comment door Soof the Geek, July 9, 2010 om 10:44 am
 • Haha, dit komt me wel bekend voor. Je schrijft echt leuk!

  Comment door Chantal, July 9, 2010 om 3:34 pm
 • Rijden met high heels moet je aanleren. Ik rijd nu met me 16 cm hoge hakken en het gaat helemaal top!

  Comment door HONINGZOET, October 2, 2010 om 10:37 pm

Plaats een reactie