Switch To Mobile Version

Een openhartig interview door Jamiesblog met presentator Valerio Zeno over carrière, liefde en sex.

Valerio: 'Liefde loopt niet altijd goed af'

De 26-jarige presentator begon als cameraman en mag zich nu presentator noemen van programma’s als Wakker Worden Met Valerio, Je Zal Het Maar Hebben en Loverboys. Dat is niet het enige wat Valerio in zijn mars heeft. De presentator heeft tevens een rol gespeeld in de romantische komedie Alles Is Liefde en breekt sinds tweeënhalf jaar de tent af met zijn DJ praktijken, die hij uitvoert onder de naam Phalerieau.

Naar mijn mening is Valerio een inspiratiebron, aangezien meneer Zeno en ik in de bruisende wereld van het vak communicatie rond dwarrelen. Valerio is presentator, een beroep dat ik beaam. Ik vroeg de Italiaanse held dan ook ’t hemd over het lijf over zijn carrière, maar uiteraard ook over zijn liefdesleven en sex avonturen. Wakker Worden Met Valerio is nu eenmaal de perfecte aanleiding om het daar eens met de presentator over te hebben.

Valerio was gefascineerd door de Disney fotoshoot in Elle Magazine wat ik bij me had. Nadat hij deze rustig had doorgenomen, legde ik hem een aantal woorden voor. Welke tip heeft Valerio voor aanstormende presentatie talenten en waar knapt de jongeman (in bed) op af? Met als stopwoord ‘tof’ en een kalme houding beantwoordde hij met plezier mijn vragen. (We vonden de bovenstaande foto gaar, maar omdat we zo trots zijn op onze stoere brillen, is ‘t toch het plaatsen waard)

“Als klein jongetje keek ik vroeger echt ontzettend veel tv. Ik vond het heel tof en begreep dan ook niet dat vriendjes in de buurt zo weinig televisie keken. Ik vond het bijvoorbeeld heel leuk als er in een programma een auto werd weggegeven, met zo een grote strik er omheen op het dak. Toen dacht ik: wauw waar koop je zo een strik. Er waren allemaal te gekke spellen, het was spannend, grappig en de presentator leidde alles met een mooi pak aan. Hij wist precies wat er zou gebeuren.“

JE RAAKTE GEFASCINEERD DOOR TV…

“Zeker weten. Toen ik dat zag leek het mij heel tof om te doen. Ik ben nog niet daar waar ik wil zijn; ik ben een beginnend presentator, maar ik heb wel altijd in m’n hoofd gehad dat ik dat wil en dat het wel goed zou komen.”

HOE HEB JE DAT VOOR ELKAAR GEKREGEN?

Op de middelbare school vroegen ze: wat wil je later worden? Ik antwoordde dan presentator. Vervolgens werd er dan gevraagd: oké leuk, maar wat wil je echt worden? Ik was serieus. Ik ging toen nadenken wat ik verder tof vond en vond het beroep cameraman gaaf. Een presentator opleiding had je namelijk niet, dus volgde ik een MBO opleiding cameraman. Ik ben begonnen als beginnend cameraman, heb twee keer bij Big Brother gefilmd en nog bij een SBS 6 programma. Vanaf toen begon het eigenlijk best wel te lopen. Op mijn achttiende keek ik ’s nachts altijd 6Pack en zag op een gegeven moment dat er een vacature vrij was. Ik dacht, ik probeer het gewoon.”

“Dat heeft me niet veranderd. Er is niks aan de hand hoor als je bekend bent. Het valt reuze mee hoe mensen tegen je doen. Kijk, als Brad Pitt naar Nederland komt is het chaos, maar verder gebeurt er geen reet. Het gebeurt wel ‘ns… maar niks merkwaardigs of zo.”

“Over vijf jaar wil ik wel de grote familie amusementenshows presenteren. Dan ben ik ongeveer dertig en vind ik dat de tijd rijp is. Ik ben er dan echt klaar voor. Ik zie dat wel als de volgende stap.”

BIJ WELKE ZENDER PAST VALERIO?

“Ik vind vanaf kind af aan RTL 4 de mooiste zender die er is.”

“Vanaf de middelbare school vond ik DJ-en al heel tof, maar zo een DJ set schaf je niet zo een twee drie aan – helemaal niet als je zestien bent en maar een dag in de week werkt. Doordat ik sinds vijf jaar geleden zo veel DJ vrienden erbij heb gekregen, begon het weer te kriebelen. Op een gegeven moment dacht ik: fuck it, ik koop een set en ga oefenen. Nu ben ik er ongeveer tweeënhalf jaar mee bezig en het begint de goede kant op te gaan. Toen het meer dan een hobby begon te worden wilde ik wel een echte DJ naam hebben. DJ Valerio Zeno vond ik zo gay klinken en dat is meer de presentator. Toen hebben de meest gare namen de revue gepasseerd en kwam ik uiteindelijk met het Phalerieau idee. Dus als je het uitspreekt zeg je gewoon Valerio, maar op de flyer staat er wel een andere naam. Ik draai eclectisch zoals dat heet. Het betekent officieel ‘het beste uitkiezend’ en dat moet je zien als dat je van elk genre het beste pakt. Ik DJ niet voor de grap, ik wil echt een goede DJ worden.”

“Ik heb dingen geleerd van Ron Brandsteder, Henny Huisman, Rolf Wouters en ik vind Beau van Erven Dorens en Harm Edens heel leuk.”

“Dat is een nieuw programma wat ik met mijn grote vriend Dennis Storm doe. Het is een soort All You Need Is Love, maar dan voor jongeren en dus meer gericht op deze tijd. Dat betekent dat we onderwerpen hebben als uitmaken, maar ook liefdesverklaringen. En als iemand zegt: je hebt het verneukt, dan zenden we dat wel uit, want zo zit de werkelijkheid ook in elkaar. Liefde loopt niet altijd goed af en dat willen we laten zien. Het programma is enorm leuk om op te nemen, maar ook wel eens lastig. Als iemand namelijk nee zegt, dan wil je diegene voor de andere partij toch graag overhalen, maar dat gaat natuurlijk niet. We hebben dan alles gedaan wat we konden en het is gewoon ’t leven van een ander.”

“Voordat ik als cameraman aan de slag ging, was ik camera-assistent. Dat heb ik drie jaar in Aalsmeer gedaan. Ik assisteerde in de ruimte waar Life & Cooking toen ook werd gemaakt. Vier jaar later stond ik daar zelf als presentator met een datingshow voor TMF. Toen dacht ik: wow man, ik wilde presentator worden en nu sta ik gewoon in de studio waar Carlo en Irene Life & Cooking deden. De cameramensen die ik assisteerde staan nu gewoon mijn programma te draaien. Dat voelde echt bizar. Je beseft het je ook niet meteen, pas na drie afleveringen stond ik erbij stil. Het is alsof je dan ineens wakker wordt en bij jezelf denkt: wacht eens even, dit is precies hoe ik het hebben wil. Dat is heel tof.”

“Doe wat jij wil en er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Dus als het via de ‘nette’ oftewel gebruikelijke manier niet gaat, wil dat niet meteen zeggen dat het einde verhaal is. Niet opgeven. Voor mij was school bijvoorbeeld niet de manier. Ik was geen probleemkind, maar op school kon ik gewoon de aandacht er niet bij houden. Ik ging dan tekenen omdat ik dacht: nou ja, ik wil presentator worden en met wat ik hier leer heeft dat weinig te maken. Drama, dat vond ik dan wel weer leuk.”

“Toen ze daarmee aankwamen dacht ik: je bent niet goed bij je hoofd.”

IK DACHT DAT JE MISSCHIEN ZELF MET HET IDEE WAS GEKOMEN…

“No way man! Ik ben vet netjes en geordend, bijna tegen smetvrees aan. Het maakt ook niet uit hoe laat het is, maar ik slaap het liefst in mijn eigen bed. En dan moest ik opeens twee maanden lang, zeven dagen in de week bij vreemde mensen slapen. De ene keer kom je bij gruwelijke huizen en andere keren kom je bij gare panden, waardoor je denkt: wat is dit voor een crack huis? Je komt bij mooie meisjes, bij lelijke meisjes, toffe gasten, bij gare… alles passeert de revue. Achteraf gezien is het super leuk geweest, want ik maakte elke dag weer wat mee. Toen het seizoen ook klaar was zat ik op een gegeven moment thuis te internetten en dacht: he what the fuck, ik zit nu al drie uur nutteloos te internetten, terwijl ik eigenlijk een week geleden nog allemaal toffe dingen aan het doen was. Ik wist dagelijks niet eens waar ik zou slapen. Het was heel cool, maar ook zwaar, want eigenlijk was elke avond als een eerste date. Je moet namelijk snel aftasten en zo snel mogelijk het ijs breken.”

SNURK JE?
“Nee.”

“Ik denk wel dat ik dat ben. Ik denk bijvoorbeeld aan andere mensen. En dat is niet dat ik dan op de bank stil zit en denk… Henk, maar als er iets is waarbij je een ander kan helpen, dan doe ik dat. Dat vind ik lief.

EN IN EEN RELATIE?

“Ik ben zeker wel een lief vriendje.”

“Ik vind lippenstift altijd wel een hele moeilijke. Rode lippenstift is gruwelijk, maar echt maar bij een paar vrouwen. Dat moet je écht staan!”

“Qua uiterlijk het liefst een beetje een Mediterraans type, Spaans of Italiaans of zo. Het liefst met een getinte huid. Wat kleding betreft moet ze echt een eigen stijl hebben. Als ik haar weer zie moet ik denken: wow wat leuk dat ze dat aan heeft. Ik houd van afwisseling. Helemaal vind ik het tof als iemand aan komt met dingen waarvan ik zelf nooit op zou komen. Qua innerlijk vind ik het belangrijk dat ze echt een passie heeft en duidelijk weet wat ze wil.”

BEN JE HAAR AL TEGEN GEKOMEN?

“Nee, vrijgezel hè…”

“Dat ligt eraan. Ik heb met een meisje een keer een date gehad en dat was gewoon… We gingen ergens wat drinken en we zeiden amper wat tegen elkaar, maar het ging als een malle te keer. Dat je diegene het liefst over het tafeltje heen wil trekken. We hadden niet eens meer woorden nodig. Het was niet dat ’t niet liep of zo, maar we dachten: waarom zitten we hier eigenlijk nog? Het was een explosie, een disco inferno! Toen zijn we maar gegaan…”

EN DAT IS ALLEEN EEN FUCK FRIEND GEWORDEN OF TOCH MEER?

“Nee dat is nog wel wat geworden.”

MAAR WAAROM IS HET DAN TOCH MIS GEGAAN?

“Nou het is zo dat mijn werk echt heel vaak uitloopt. Ze denken dan allemaal wel dat ze daar begrip voor hebben, en dat hebben ze ook de eerste drie keer. Met uitlopen praat ik niet over een uur, maar het kan best zijn dat ik vier uur later kom. Bijvoorbeeld kan het zo zijn dat wij morgen afspreken, maar dat ik ’s ochtends word gebeld. Een bepaald item wat we dan nog af moesten maken, kan op die dag. Dan moet ik dus een date afzeggen. Of wij dan een jaar verkering hebben of niet, dat is vet kut, maar… En daarom denk ik ook echt dat wanneer iemand een passie heeft, diegene dat snapt. Als jij dus zegt: luister, ik kan daar en daar nu die en die interviewen, dan vind ik dat zo tof. Omdat ik weet dat jij me zo leuk vindt, dat ik heus niet hoef te denken: oh ze vindt een fucking release interessanter dan ik. Die release is er morgen niet, dus waar maak je je druk om, ga erheen.”

“Het vervelende bij mij is dat ik op de kleinste dingen kan afknappen. Ik kan bijvoorbeeld al afknappen op de manier waarop iemand z’n wenkbrauwen epileert. Soms staat het gewoon niet. Je hebt van die meisjes die het verkeerde modelletje hebben uitgekozen.”

WAT IS VOLGENS JOU DAN ’T PERFECTE MODELLETJE?

“Het ligt helemaal aan het gezicht. Bij de een staat een streepje mooi en bij de ander is het heel vet als het een soort komma is. Maar het kan ook in iemands gedrag zitten hoor. Als ze maar gevoel voor humor heeft. Wat ik bijvoorbeeld fucking gaar vind, is als ik een grapje maak en ik zie gewoon dat ze het niet begrijpt. En ik maak nou niet bepaald heel ingewikkelde, moeilijke grappen. Verder kan ik niks met grote onderbroeken.”

EN IN BED?

“Als ze zich niet durft te laten gaan. Zo’n terughoudend type. Je moet schijt hebben. Het gaat er toch gewoon om dat je voor het aller lekkerste gaat? Als je sex met iemand hebt, dan heb je dat met z’n tweeën en doe je dat omdat je elkaar vet leuk vindt. Het is dan alleen maar toffer als je je dan allebei helemaal laat gaan.”

DUS JIJ VINKT EEN MEISJE NIET METEEN AF ALS SLET ALS ZE ALL THE WAY GAAT?

“Natuurlijk niet. In een achtbaan zeg je toch ook niet ‘wow’ in plaats van ‘woooooooow!’”

“Ik woon nu tweeënhalf jaar op mezelf en ik heb m’n gasfornuis twee keer gebruikt. Een keer om te testen – ik heb dus ook geen potten en pannen – en een keer toen ik een soort van verplicht een ei moest bakken. Iemand had me namelijk een pan voor m’n verjaardag gegeven.”

“Zeker weten.”

Of Valerio nog vragen aan mij had?

Valerio: Wat denk jij toe te voegen aan de bloggers wereld?

Ten eerste wat ik in het begin al zei heb ik getwijfeld over de naam, omdat het als blog is begonnen en dat een makkelijke manier was om hersenspinsels online te uiten. Maar mijn site is eigenlijk meer een magazine. Ik heb er dus over nagedacht om de naam te veranderen in Jamiesmag. Hoe raar het ook is in verband met de huidige naam, Jamiesblog, zie ik mijn site niet als een reguliere blog, maar meer als een magazine. Dat denk ik dus extra toe te voegen.

Valerio: Hoe lang doe je dit nu al?

In 2007 plaatste ik mijn eerste column – die was heel erg slecht – online, maar in november 2009 is mijn site, inclusief het officiële design live gegaan. Vanaf november is het dan ook echt gaan rollen. Ik heb natuurlijk nog niet de bezoekersaantallen van Nu.nl, maar ik zie wel alleen maar een stijgende lijn.

Valerio, oftwel Phalerieau, is een enorm gulle jongen. De DJ geeft graag een van zijn toffe shirts weg. Via Jamiesblog kun je er een winnen. Beantwoord de onderstaande vraag en stuur je antwoord onder vermelding van Phalerieau naar prijsvraag@jamiesblog.nl

Vraag: Met welke bekende Nederlandse man zie jij graag ‘t volgende interview?

Neem ook een kijkje op zijn site www.phalerieau.com of volg de hunk op Twitter @Phalerieau.

29 reacties tot nu toe

 • Ah wat leuk, ben wel een beetje jaloers haha! Super interview, knap dat je altijd heel veel uit mensen krijgt! Heb het idee dat iedereen die je interviewt zich op z’n gemak voelt bij jou! xoxo

  Comment door Chloë, May 16, 2010 om 8:55 pm
 • Ha! Hij is leuk, kijk altijd graag naar em op tv. Super dat je al die mensen mag interviewen.

  Groetjes
  Wendy

  Comment door Wen, May 16, 2010 om 9:19 pm
 • Goed interview. Volgens mij ben jij ook een inspirerend persoon en ben benieuwd hoe lang het duurt voordat jij interviews geeft over jouw site en jezelf.

  PS. Hoe kom jij aan zulke contacten? Waylon, Valerio… dat zijn geen B-sterren.

  Comment door Claudia, May 16, 2010 om 9:23 pm
 • Leuk interview zeg, vooral van die lippestift hahaha! Hij mag wel bijmij op kookles komen :D

  xoxo
  Sam.

  Comment door Samantha, May 16, 2010 om 9:28 pm
 • Erg leuk zeg! Loopt als het trein dit verhaal, heerlijk! Maar over de verandering van je naam: zou het zonde vinden! Jamiesblog bekt zo veel lekkerder dan Jamiesmag. Zo sta je nu al bekend en zo moet je blijven, vind ik! Keep up this good work :)

  Comment door Jiska, May 16, 2010 om 9:37 pm
 • Ontzettend leuk interview Jamie! Zijn jullie samen geen leuk setje? ;)

  Comment door Bente, May 16, 2010 om 9:43 pm
 • Valerio is dope! Zijn humor is het zelfde als de mijne. Ik weet het zeker. Je kan echt lachen met hem denk ik. En dat haal ik allemaal uit jouw interview. Keep up the work!

  Comment door Stefanie, May 16, 2010 om 9:57 pm
 • Wauw bedankt voor jullie reacties weer!

  @ Claudia Ik doe m’n uiterste best om ze op de juiste manier te benaderen ;) Geef gewoon niet snel op.

  @ Bente Very funny ;)

  @ Steef Ja hij is zeker grappig!

  XX dank meiden
  Jamie

  Comment door jamievalerie, May 16, 2010 om 10:00 pm
 • Ik vind jou heel stoer!

  Comment door Meisje, May 17, 2010 om 5:20 pm
 • Zo ontmoet je nog eens leuke mensen. :)

  Comment door Chinouk, May 17, 2010 om 5:59 pm
 • Waaauww echt leuk dat je hem hebt geinterviewd! who’s next???

  Comment door Jesse, May 17, 2010 om 6:57 pm
 • Valerio is de shit

  xoxo
  Pris.

  Comment door Pris, May 17, 2010 om 7:01 pm
 • intervieuw met beau erven dorens, geweldige gast!

  Comment door joyce, May 17, 2010 om 7:52 pm
 • haha leuk dat je hem ook vragen aan jou laat stellen. Ik vind loverboys een leuk programma, kijk het elke keer!

  groetjes,
  clarice

  Comment door Clarice, May 17, 2010 om 10:03 pm
 • Super leuk intervieuw! Valerio is echt zo vet, zn style alles. Zoals je ook vermeld in het intervieuw. Top!

  Liefs
  Michelle

  Comment door Michelle Phaf, May 18, 2010 om 12:50 pm
 • Leuk geschreven!

  (http://twitter.com/BN_ers)

  Comment door BN_ers, May 19, 2010 om 6:50 pm
 • Superleuk geschreven Jamie!!

  Is hij in het echt nou ook zo gezellig als op tv, of valt het allemaal wel mee??

  Comment door Maartje, May 19, 2010 om 11:24 pm
 • Hi Jamie! Wat een leuk interview. Ik heb een tijdje geleden je blog ontdekt en ik ben er helemaal weg van. Keep going! You rock.

  00
  Lara

  http://www.newchickontheblog.com

  Comment door Lara, May 21, 2010 om 9:50 am
 • Ahh hij was zaterdag hier in Sittard, hij draaide op een feest. Daarna zag ik hem nog langslopen en hij reageerde heel enthousiast op me. Echt een leuke jongen volgens mij!

  Comment door Marieke, May 24, 2010 om 8:22 pm
 • Hi Lara,

  Wat super leuk om te horen zeg, blijf lezen!

  XX
  Jamie

  Comment door jamievalerie, May 24, 2010 om 9:30 pm
 • haha leuk interview!
  zo een shirt wil ik ook wel heel graag!
  kan dat nog?

  xxx
  Zina

  Comment door Zina, May 30, 2010 om 3:58 pm
 • @ Zina Thanks! Ja hoor dat kan, gewoon een mail sturen naar prijsvraag@jamiesblog.nl onder vermelding van Phalerieau en wie weet win je dan!

  XX

  Comment door jamievalerie, May 30, 2010 om 5:15 pm
 • Goed interview!
  Nog niemand heeft deze dingen uit hem weten te krijgen!

  Comment door julia, June 5, 2010 om 12:09 am
 • Echt leuk intervieuw over valerio/phalerieau!
  ga zo door in ieder geval ;)
  xxxxxx

  Comment door Lilika, June 9, 2010 om 3:00 pm
 • OOOOHHHH is Valerio die BN’er???;)

  Comment door Fleur, June 9, 2010 om 10:11 pm
 • i like it ;-)

  Comment door Lars Eggert Pick up Artist, July 7, 2010 om 6:08 pm
 • I loveee valerioooo. Heb een I love valerio Zeno trui, ben er zo blij mee!

  Comment door Anonymous, August 2, 2010 om 9:25 pm
 • Echt een tof interview!

  - Ik ben nu heel erg jaloers (L)

  Comment door Paula, September 19, 2010 om 10:30 am
 • Hij valt niet toch niet op jullie meiden. Hij valt op meisjes met donker haar en bruine ogen. Lekker puh.

  Comment door Senorita, December 31, 2011 om 10:42 pm

Plaats een reactie