Switch To Mobile Version

Waylon: “Ochtendsex is de lekkerste sex”

Hoewel hij al jaren bezig was zijn droom te verwezenlijken, werd deze vorig jaar pas echt werkelijkheid. Waylon tekende bij Motown en is dit jaar maar liefst vier keer genomineerd voor de 3FM Awards. De 29-jarige zanger heeft in de loop der jaren zo zijn littekens opgelopen en een interessant verleden opgebouwd.

Waylon trouwde op jonge leeftijd, kreeg op zijn 22ste een kind en scheidde al snel van zijn vrouw. Na de dood van zijn eerste echte idool Waylon Jennings, waar hij immers de sterren van de hemel mee zou spelen, raakte Waylon aan de drugs. De soul zanger zocht zijn heil bij sex, drugs en rock-‘n-roll.

Mede dankzij hulp van zijn ouders kroop Wicked Waylon uit een diep dal. Daar wilde ik het er met Waylon alleen niet over hebben. Die feiten liggen nu eenmaal op tafel en vooruit kijken is beter dan terugblikken. Tijd om het te hebben over de toekomst, zijn carrière, karakter en natuurlijk de liefde.

De grote mond die ik normaal heb en de ‘stoere’ persoonlijkheid waar ik normaal gesproken over beschik, smolten als sneeuw voor de zon toen Waylon binnen kwam lopen. Een man met allure en charisma stond plots voor me. Hij deed z’n zonnebril af en gaf een stevige handdruk. Buiten miezerde het, maar toch had hij z’n zonnebril bij zich. “Ik vind het een soort van optimisme”, vertelde hij. Al snel voelde het alsof ik Waylon al jaren kende. Nadat de Wicked Way zanger zijn Thaise basilicum pesto sandwich had opgepeuzeld, legde ik hem een aantal uitdagende woorden voor. Wat had Waylon daarop te zeggen?

“Dat m’n tweede plaat uitkomt in 2011 is een feit. Ik ben er nog niet mee bezig, maar heb wel altijd op de hoek van de bank een kladblok liggen met een pen. Zodat als er iets in me opkomt ik het in ieder geval kan opschrijven. Ik ben meer iemand van de oneliners, ik heb iets in m’n hoofd wat ik zelf een geniale zin vind en daar moet ik een liedje omheen bouwen. Dat lukt me alleen niet in Nederland. Dat is misschien heel raar en verwend, maar ik kan het gewoon niet in Nederland. Ik kom hier niet op de juiste ideeën, het inspireert me niet. Ik moet echt naar Engeland of Amerika.”

(lacht) “Dat liedje is in één keer op de plaat gezet, eigenlijk een soort demo. Ik was een beetje aan het kloten. Het was een van de laatste schrijfdagen en toen kwam James Bryan vanuit Amerika naar Londen toe. We hadden meteen een bepaalde klik. We besloten samen een liedje te schrijven en hij zei: ‘Ik wil in ieder geval dat je in de refreinen die rauwe strot van je open gooit.’ Na een paar uurtjes was Hate Me het resultaat. Ik vind het leuk dat je ernaar vraagt, niemand heeft nog naar dat liedje gevraagd. Terwijl dat eigenlijk het enige liedje op het album is dat af is, maar eigenlijk ook niet. Snap je?”

HET NUMMER IS MET ZO VEEL GEVOEL GEZONGEN, WAAR KOMT DAT VANDAAN?

(lacht) “Jammer dat je daar nou weer naar vraagt. Iedereen heeft wel eens een relatie gehad en die persoon kom je dan later weer tegen. Dan heb je niets meer te lullen met elkaar. Zoveel je ooit met elkaar had, zo weinig heb je dan nog. Eigenlijk is alles dan wel gezegd en is alles uitgepraat.”

“Heel veel. Een tegenslag maakt je sowieso sterker en moet je eigenlijk vergeten. Je moet onthouden wat je uit je tegenslag geleerd hebt. Wat is de kern ervan? Daar moet je naar op zoek gaan en die ligt bijna altijd bij jezelf. Mijn grootste tegenslag was denk ik wel dat Waylon Jennings overleed. Ik leerde net m’n grote idool kennen en toen ging het fout. Dat lag in dit geval niet bij mezelf natuurlijk, maar wel hoe ik ermee om ben gegaan. Nu ga ik er goed mee om, maar dat had ik misschien veel eerder moeten doen.”

“Dat krijg ik alleen als ik word gekriebeld of als ik goede muziek hoor. Bijvoorbeeld A Change Is Gonna Come van Sam Cooke, dan ben ik al verkocht. Dan zit ik met kippenvel over m’n schouders. Ken je dat? Dat het door trekt in je schouders? Ik heb dat ook met de steelgitaar solo van Vince Gill met Look At Us. Dat vind ik zo mooi! Op een gegeven moment gaat dat ding naar een climax en dan gaat hij zo hoog met dat instrument. Dan lijkt het net alsof – klinkt misschien raar – mijn hersenpannetje wordt opgetild. Een heerlijk gevoel is dat.”

“Ja dat ben ik wel. Zeker. Niet met alles, maar ik houd er wel van om iets te doen en me daarin zoveel mogelijk laten gaan en om dat ook te uiten. Ook bij zakelijke besprekingen. Ik spuug er vaak van alles uit of helemaal niks. Ik zit dan stil in een hoekje, wacht af en ga alles in m’n hoofd op een rijtje zetten. Dan in een keer, zoef, komt het eruit.”

“Ik ga in deze context er vanuit dat het woord wat meer sexueel getint is, want mannen van dertig zijn over het algemeen niet meer stout in de zin van kattenkwaad. Sexueel stout… ik vind een vrouwenlichaam wel een soort van ontdekkingsplekje of zo. Snap je wat ik bedoel? Dan ga ik op onderzoek uit. Dat vind ik leuk.”

DAN WORD JIJ STOUT?

“Ja natuurlijk! Dat is logisch.”

IK AASDE EIGENLIJK MEER OP VROEGER…

“Op vroeger? Zeg dat dan erbij (lacht). Vroeger was ik een lief kind. Alleen met streken, maar ik was altijd heel netjes. Ik was welbespraakt en sprak altijd met ‘u’, ‘ja meneer’ en ‘ja mevrouw’. Een grote mond werd bij ons thuis niet geaccepteerd. Ik vind dat ik een strenge opvoeding heb gehad. Achteraf gezien heb ik dat ook wel nodig gehad. Mijn moeder heeft altijd goed geweten wat juist was voor mijn broer en ik. Dat moet ik haar echt nageven.”

NEEM JE HAAR MANIER VAN OPVOEDEN OOK MEE BIJ HET OPVOEDEN VAN JE EIGEN KIND?

“Ja zeker. Ik ben echt heel streng. Ik zie mijn kind natuurlijk ook niet dagelijks; ik zie hem een keer in de maand. Op die dag ben ik natuurlijk een leuke papa, maar ik ga niet de ‘leuke’ papa uithangen. Ik blijf streng en blijf staan voor mijn principes. Ik heb zelf een heleboel gekke dingen gedaan in mijn leven, maar ik verwacht van m’n zoon dat hij respect voor me heeft.”

“Ik ben niet met m’n uiterlijk bezig, maar wel met m’n voorkomen. Uiterlijk is daadwerkelijk waar je naar kijkt en je voorkomen is iets wat je ook voelt. Hoe je over komt op mensen. Uiterlijk is natuurlijk ook wel belangrijk, want daar kijk je tegenaan. Maar iemand moet inspireren. Je kunt de mooiste vrouw naast je hebben lopen, maar als ze zo dom is als een kwartje schiet het ook niet op. Een vrouw moet absoluut inspireren. En ze moet kleiner zijn, dat is een eis.”

“Dat zijn zulke fijne schoenen! Dat is de beste schoen. Ik denk dat ik nu zes paar heb, dat valt nog best mee. Ik heb ook wel eens tien paar gehad. Sneakertjes zitten ook gewoon zo lekker. Ik heb een schoenen tic! Accessoires vind ik belangrijker dan kleding zelf.”

“Ochtendsex is de lekkerste sex die er is! Er is geen betere sex dan ochtendsex! Het is wel altijd de vraag: ga je het doen of niet? Want ’s ochtends heb je wel het gevoel dat je uit je mond stinkt. Maar als je je daar eenmaal overheen hebt gezet, is ochtendsex de lekkerste sex.”

BETER DAN IN DE AVOND?

“Nee dat is ook lekker! Sex is altijd lekker. Maar ochtendsex heeft iets speciaals. Je kunt wakker worden en dan regent het misschien buiten en denk je dat het een kutdag wordt. Dan heb je sex en is het toch nog een te gekke dag. Maar als je naar buiten kijkt, het regent en je hebt geen sex, dan blijf je je de hele dag kut voelen. Snappie?”

“Ik wil liever verleid worden. Dat vind ik lekkerder. Ik ben niet zo een stoere jongen die op meiden afstapt met een openingszin. Ik heb niet die zekerheid, dus kan ze beter naar mij toe komen. Daar heb ik ook meer aan.”

(Graait in z’n zak en haalt lippenbalsem te voorschijn) “Vrouwen hebben altijd lipgloss of iets voor hun lippen bij zich. Dat vind ik typisch vrouwen. En ik heb dat ook, heerlijk. Ik denk dat ik dat van mijn moeder heb. Zij is verslaafd aan Purol en smeerde dat vroeger ook op onze lippen.”

“Niet meer. Ik zeg niet dat ik het niet meer zal doen, maar ik ben er niet zo van. Ik voel me er altijd een beetje onhandig bij. Ik vind het prettiger als ik iemand ken. Natuurlijk heb ik het wel eens gedaan, maar ik vond dat niet heel geil of cool. Het is fijner als je iemand kent, dat heeft meer gevoel. Klaarkomen is lekker, maar intens klaarkomen is nog veel lekkerder.”

“Ben ik niet zo van. Hou ik niet van, is niet leuk, is niet eerlijk en is niet tof. Ik heb het een keer gedaan, maar dat was omdat ik wilde dat die persoon me ging haten. Dat was makkelijker. Ze zei ooit tegen me: ‘Er is een ding, dan zal ik je nooit meer aankijken en vind ik je zo een klootzak! Dan snijd ik je ballen eraf. Dat is als je vreemd zou gaan!’. Toen dacht ik: oke, good to know! Maar over het algemeen houd ik er niet van.”

“Ik vind trouwen meer een meisjeswens. Een jurk aan, een dag in de belangstelling staan en helemaal opgemaakt zijn. Dus voor een vrouw zou ik het nog wel een keer doen, omdat zij het misschien graag zou willen. Maar voor mezelf hoeft het niet per se. Misschien is het beter om bij elkaar te blijven zonder die handtekening. Een huwelijk verandert mensen heel vaak. Men krijgt het idee dat ze dan iets over elkaar te zeggen hebben. Meestal krijgen vrouwen dat. Voor vrouwen heeft trouwen een veel diepere betekenis dan voor een man.”

Goede muziek, een goed gesprek… een mooi gesprek. En ik houd van kleine vrouwen. Daarnaast kan het een loopje zijn of een bepaalde blik. Door kleding kijk je vaak heen, want dat moet toch uit. Ik ben niet zo van de blonde vrouwen. Ik was getrouwd met een blonde vrouw, maar ik heb toch gemerkt dat ik donker haar iets spannender vind. Blonde vrouwen worden sneller oud zeg ik altijd maar. Brunettes hebben een langere houdbaarheidsdatum. En ik word opwindend van een bepaalde chemie wat je soms hebt. Dat je het gevoel hebt dat je elkaar al drie jaar kent, maar je kent elkaar pas drie dagen. Dat kan heel opwindend zijn.”

Of Waylon nog vragen aan mij had?

Wat is nou de reden dat je dit bent gaan doen?
Ik kan al mijn passies hierin uiten: schrijven, vormgeven en creatief bezig zijn. Ik houd het ook vooral persoonlijk; alles komt vanuit mijn visie. Geen grote titel met een hele redactie erachter, maar een persoon. En dat moet vooral de kracht zijn.

Verliefd, verloofd getrouwd?
Ik ben al zes jaar samen met m’n vriend. Samenwonend? Nee dat niet. We zetten eerst alles op een rijtje, we zijn allebei nog bezig met het nastreven van onze droom en hebben het geld er nog niet voor. Zodra dat rond is gaan we er meteen voor. Het is een kwestie van tijd.

Grootste ambitie?
Die is heel erg gespecificeerd. Op een dag moet ik achter het RTL Boulevard bureau zitten en de nieuwe, lieve, leuke Albert Verlinde worden om de laatste scoops te delen. Haha dan kun je er nu al gaan zitten hoor, je bent nu al leuker dan Albert. Dat hoef je niet te worden. Dat ben je al gelijk. Haha! Verder wil ik blijven werken bij een blad. Bladen maken is mijn passie. Gewoon een eigen boekje, helemaal mooi gedrukt, dat ook nog eens lekker ruikt, voor maar tussen de twee en vier euro gewoon helemaal voor jezelf. Inclusief mooie fotografie! (Waylon lacht)

33 reacties tot nu toe

 • Wat een leuk interview! Erg leuk om te lezen en ook leuke vragen gesteld! Blijf zo doorgaan!!
  Enne die Waylon is zeker een fijne man! Wooow ik zou ook wel verlegen worden van zo’n man!
  Je boft maar..;)

  Comment door Sandra, April 1, 2010 om 9:21 am
 • Wat een super leuk interview! En het lijkt wel alsof ie jou omschrijft als zijn ideale vrouw ;-) (klein, niet blond..)

  Liefs

  http://www.annemerel.com

  Comment door Annemerel, April 1, 2010 om 9:22 am
 • Wat cool dat je Waylon hebt gesproken! Volgens mij is hij echt een relaxte gozer! Hij heeft volgens mij zoveel charme en charisma. Leuk interview en systeem met de woorden. Ga zo door!

  Comment door Jennifer, April 1, 2010 om 9:36 am
 • Is dit ff lekker wakker worden

  Comment door K., April 1, 2010 om 9:49 am
 • Leuk om te lezen en hij is soooooo hot!!!

  Comment door Katie, April 1, 2010 om 10:53 am
 • Superleuk interview!

  Comment door joyce, April 1, 2010 om 11:01 am
 • love this guy, leuk interview. Wie is de volgende?

  Comment door hanna, April 1, 2010 om 12:19 pm
 • Echt ontzettend leuk interview. Ook leuk dat je vraagt of hij nog vragen voor jou heeft.

  Comment door nono, April 1, 2010 om 2:27 pm
 • Was je niet helemaal verliefd toen je hem voor je had zitten?
  Ik zou niks meer uitbrengen….
  Leuk gedaan!

  Comment door Nadia, April 1, 2010 om 3:43 pm
 • Leuk om te lezen!

  Comment door Annigje, April 1, 2010 om 3:53 pm
 • Stoer hoor. Lijkt mij een leuke gast!

  Comment door Stefanie, April 1, 2010 om 3:59 pm
 • Wat een leuk intervieuw!!!Keek er al naar uit haha.
  Al een x naar zijn optreden geweest??Ook super, dan smelt je helemaal;)

  Comment door C, April 1, 2010 om 4:01 pm
 • Leuk interview, maar hij blijft een eikel

  Comment door J, April 1, 2010 om 4:03 pm
 • en lelijk ook

  Comment door J, April 1, 2010 om 4:04 pm
 • @ J Ik vind hem alles behalve lelijk, hoe kom je erop

  Comment door Tess, April 2, 2010 om 8:27 am
 • arrogant op de manier hoe hij over zijn ex-vrouw, moeder van zijn kind spreekt; ”blondjes hebben een kortere houdbaarheidsdatum” ..
  Komt erg intelligent over xD gelukkig staat daar mavo en geen vwo.

  Comment door An, April 2, 2010 om 8:22 pm
 • Goed bezig!

  Comment door Leandro, April 2, 2010 om 8:42 pm
 • Enorm leuk interview!
  en waylon is echt super.
  en mensen die slecht over hem praten zouden eens naar een concert van hem moeten gaan en eventjes daarna met hm praten, het is echt een lieverd!
  en dat van zijn verleden: dat heeft hem gemaakt hoe hij nu is.
  een topper dus! :)

  Comment door Bk., April 2, 2010 om 8:49 pm
 • Super leuk interview Jamie! Well Done
  Hij is en blijft altijd zo super eerlijk over alles ook hé.
  Blijft een lekker ventje en hij kan uiteraard heel goed zingen/dansen maar koken?
  Nr 19 is bij deze een feit…..

  Groetjes Man

  Comment door Mandy, April 2, 2010 om 9:31 pm
 • Helemaal top! Orginele,leuke,gedurfde vragen en Waylon gaat hier leuk op in! Super artiest en een super intervieuwster! :-)

  Comment door Ivy, April 2, 2010 om 9:31 pm
 • Wow! Wat een leuk interview. Dit is het eerste wat ik van je lees, behalve op twitter dan. Ik ga zeker meer van je lezen. Echt geweldig! Waylon lijkt me echt een relaxte gozer.
  Ga zo door!

  Comment door xflorianne, April 2, 2010 om 9:44 pm
 • Bedankt allemaal voor de leuke reacties! Waylon is een toppertje.

  xx

  Comment door jamievalerie, April 2, 2010 om 9:49 pm
 • Ben het eens met Annemerel, was er geen chemistry tussen jullie? Lijkt idd of hij jou als zijn ideale vrouw omschrijft ;) Maar zeker een leuk interview
  Love & xxxes Lola.

  Comment door Lola, April 2, 2010 om 9:59 pm
 • Jamie,ik moet zeggen een heel interessant intervieuw.
  En en compliment dat je dat allemaal durft te vragen.
  Wat die ochtendsex vond ik ook heel leuk!Het is wel gedurfd, maar denk dat het niet zo moeilijk is om zoiets aan Waylon te vragen. Hij is vrij open,en lief.Ga zo door ,heel leuk!!

  Comment door misslipgloss80, April 2, 2010 om 10:11 pm
 • Hi Jamie! Leuk dat je dat allemaal durft te vragen… dat over z’n verleden weten we nu wel! Top gedaan en love Waylonnnnn

  Comment door K., April 2, 2010 om 10:12 pm
 • Jaim, goed bezig girlie!!! heel leuk interview en vind dat je hem goed heb neergezet. Tis een geweldige zanger maar vind m beetje onhandig in de uitspraken over zn ex enzo, maar ja.. Mannen he… Staan niet bekend als de meest fijn besnaarde wezentjes. ben erg benieuwd wie je hierna gaat interviewen… Keep it up!

  Comment door Lotte, April 3, 2010 om 9:11 am
 • Héél leuk interview, heb t echt met een smile zitten lezen ;-)
  Heb meteen even op je site zitten snuffelen, en ik vind het erg leuk!
  Zal dus zeker vaker langs komen hier!

  Groetjes,
  Tamara

  Comment door Anonymous, April 3, 2010 om 1:04 pm
 • super tof interview!!
  goeie en boeiende vragen…

  keep on going to good work!!

  Comment door melanie, April 4, 2010 om 11:48 pm
 • I loved it! Can’t wait to read more !!

  Comment door parisa, April 14, 2010 om 8:57 am
 • Jammer dat je zoon de dupe is van je stommiteiten uit het verleden. Zo te zien leef je er nog lekker op los. Een goed voorbeeld ben. Te druk om je zoon vaker dan 1 per MAAND te zien. Echt triest!

  Comment door WD, August 19, 2010 om 4:57 pm
 • Smorgens is en blijft inderdaad het fijnste! Snachts is iedereen moe!

  Comment door Seks Tips, June 23, 2011 om 4:56 pm
 • zo mooi man ik ben wat te aut voor je ansera wis ik het wel hoor xxxxx marie uit meppel maar ik wil best met keer stapen

  Comment door marieanne, January 31, 2017 om 1:02 am
 • Arrogante kwast.Alles draait om hem.

  Comment door Anonymous, November 10, 2017 om 11:10 pm

Plaats een reactie