Switch To Mobile Version

De regels van de string

De string is vanaf anno 2002 een onmisbaar kledingstuk in de ondergoedlade van alle leeftijden. Op de middelbare school ben je een oprechte nerd als de onderbroeklijnen door je jeans te zien zijn en zelfs bij een overmaat aan cellulitis paraderen vrouwen parmantig rond in het welbekende slipje. Door de jaren heen zijn er heel wat regels verbonden aan dit beroemde touwtje dat zichzelf een string mag noemen.

Voor deze column heb ik onderzoek gedaan onder menig man. De antwoorden op mijn vragen waren helder. Zo heeft Hennes & Mauritz er niets van begrepen, heeft Hunkemöller er daarentegen genoeg pap van gegeten en is Victoria’s Secret het ultieme ondergoedmerk. Het merk vaart onder de mannen zelfs al onder het begrip “Vicky”. H&M zou er niets van hebben begrepen, omdat de winkel voornamelijk ‘touwtjes’ verkoopt. Touwtjes (V-strings) hebben geen brede band maar slechts een draad aan de zijkant waardoor deze strikt verboden is. Volgens de mannen ordinair en doet weinig goeds voor het vrouwelijk lichaam. Een brede band is waar het om draait, oftewel de ‘vlinder’.

Ook verboden: witkleurige strings. Deze zijn door meerdere mannen bekroond tot een foute kleur. Het zou na een keer wassen al vies lijken en argwaan opwekken over de aard van de gore kleur. Ook happy prints zijn absoluut verboden. Weer faalt Hennes & Mauritz op dit gebied. Hello Kitty’s blijheid en Snoopy’s goede intenties zijn niet welkom bij de man. Dit wordt gezien als kinderachtig en zou de ultieme afknapper betekenen. Geen first-date material dus, maar wel handig in de weken van de rode vlaggen. Vandaar dat ik H&M toch aanraad deze in de schappen te houden.

Waar we als vrouw op moeten letten is het out of the box thinking. Het wordt op prijs gesteld als we verder kijken dan onze neus lang is. Een opvallend strikje hier en daar wordt als sexy ervaren en ook kant op ongebruikelijke plekken wordt plezierig ontvangen.

Hoewel ik er in de eerste instantie niet naar vroeg tijdens mijn momenten van research, werd er een ander object opgenoemd, geheel uit vrije wil. Namelijk de ‘boxer’, ook wel bekend als ‘boyshorts’ of ‘hot pants’. Het enthousiasme barstte los onder de heren. Het ondergoed zou meer spanning bieden in tegenstelling tot de string. De string zou al meteen te veel geheimen (vlees) onthullen. Dat er eventueel lijnen te zien zijn onder de kleding door, werd niet als vervelend beschouwd. Sterker nog, dit was helemaal geen probleem! Toch moeten wij dames ergens op letten wat boxers betreft. Het merk Björn Borg zou absoluut cliché zijn en doet niets met de mannelijke spanningsboog.

Heb je gemerkt dat je relatie, one night stand of first date op de klippen liep door een van de bovenstaand genoemde oorzaken? Dan weet je wat je te wachten staat. Waag eens een gokje bij Vicky of sla een goede boxer aan de haak. Oftewel, houd je streng aan de regels van de string.

6 reacties tot nu toe

 • Je hebt sowieso weinig keuze voor lingerie. Ik koop sowieso mijn strings altijd bij de hunkemoller, ze passen mij goed en zitten lekker! Al hoewel ik met bh´s kopen wel veel pech heb. Ik heb omtrek 70 en hun verkopen alleen maar 75, net te groot dus. Dus mijn bh’s moet ik altijd bestellen via internet. Erg lastig dus!

  Comment door djois, January 20, 2010 om 1:32 pm
 • p.s. er staat een klein foutje.. er staat jamiesblog terublik 2009.

  Comment door djois, January 20, 2010 om 1:33 pm
 • @ Djois, thanks, heb er wel duizend keer naar gekeken maar het is me nog nooit opgevallen ;)

  Comment door Jamie, January 20, 2010 om 3:58 pm
 • De laatste tijd ben ik ook een beetje overgestapt naar de boxers. Nooit gedacht dat die dag zou komen…

  Comment door Chinouk, January 21, 2010 om 1:54 pm
 • Ik ging dus vrijdag lingerie shoppen met “the boyfriend” (onderonsje). Leek me wel een goed plan. Dan kon ik even onderzoeken wat hij sexy vond. Nou Jaim, wat jij net beschrijft… Hij denkt het tegenovergestelde hahahahaha! Vlinders vindt hij niet zo…. en dunne touwtjes aan de zijkant vindt hij helemaal de shit!! Ik vind het zo grappig, want ik moest gelijk aan je blog denken. Boxers vindt hij ook wel sexy inderdaad…

  Comment door Stefanie, January 25, 2010 om 11:19 pm
 • ik draag gewoon mini’s

  Comment door Caira, February 3, 2010 om 8:55 pm

Plaats een reactie