Switch To Mobile Version

Excusesbrief aan de NS

Beste en ook lieve mensen van de Nederlandse Spoorwegen,

Afgelopen vrijdag jl. heeft er zich een bijzonder voorval gedaan. Normaal geef ik nooit over en als het gebeurt, gebeurt het hoogstens één keer. Maar nu gebeurde het wel minstens zes keer. Het spijt me zeer, maar gedurende een etentje heb ik wat wijn gedronken en dat is waarschijnlijk enorm verkeerd gevallen. Ik had nota bene weinig op m’n maag.

Door middel van deze brief wil ik dan ook mijn oprechte excuses aanbieden. Het was niet de bedoeling om het perron zo vies te maken als dat ik heb gedaan. Ook wil ik u bedanken voor de conducteur die mij ervan heeft weten te weerhouden om de verkeerde trein te nemen. In plaats van het verre Groningen belandde ik gelukkig gewoon huiswaarts richting Almere.

Daarnaast wil ik nog mijn dank overbrengen omtrent de bezorgde conducteur in de trein, die vroeg of ‘het voorval’ nog een keer zou gebeuren. Ik verzekerde hem ervan dat dit echt de laatste keer was.

Helpt het misschien als ik u vertel dat ik de passagier naast mij op tijd heb gewaarschuwd? Ik stelde hem ervan op de hoogte dat zijn rit behoorlijk vies kon aflopen en dat hij maar beter ergens anders kon gaan zitten. Gelukkig luisterde de man gehoorzaam. Ik heb u wellicht bespaard van een klachtenbrief, nietwaar? De man zou namelijk, denk ik zo, niet blij zijn met vieze spetters op zijn keurige pantalon.

Quote
Hopelijk gelooft u mij als ik vertel dat ik dit normaal nooit doe. Ik ben een keurige, nette meid die nauwelijks drinkt en altijd zuinig is op haar en andermans spullen. Sorry, het zal niet meer gebeuren.

Vandaag wilde ik naar mijn werk toe gaan, maar er was sprake van een flinke vertraging richting Amsterdam. Al jaren krijg ik te kampen met vertragingen die ervoor zorgen dat ik vaak te laat kom. Wellicht compenseert dit een beetje met ‘het voorval’. Staan we nu quitte? Ik hoor het graag van u.

Met vriendelijke groet,

Het bezopen meisje met de roze pumps

PS. Sorry dat mijn brief zo beknopt is, maar ik moet er ook nog één schrijven aan de GVB vanwege de ondergekotste tram.

4 reacties tot nu toe

 • Oh meid, wat zul je je rot gevoeld hebben! En dan was je ook nog alleen..Was je de dag daarna weer opgeknapt, of voelde je je als een uitgewrongen dweil?
  Nou, weet wel dat je niet de enige bent. Zal niet teveel in de schaamtelijke details treden, maar afgelopen zomer viel bij mij de wijn ook niet goed. Alleen zat ik in de auto bij mn vriend om 2.30 uur ‘s nachts. Toen ik bij de afrit van de snelweg gebogen over de vangrail stond, hoor ik mn vriend ineens roepen: niet schrikken, politie komt eraan. Van die 3 auto’s die er reden, was eentje dus politie. Toen hebben ze de andere auto’s tegengehouden, zodat mn vriend me veilig mee terug naar de auto kon nemen. Van schaamte durfde ik alleen mn trillende handje op te steken als bedankje.
  Ik ben wel blij dat ik nu weet dat ik niet de enige ben die zulke dingen meemaakt.

  xxx

  Comment door James, December 16, 2009 om 9:46 am
 • Hahaha ohhhh jeetje wat erg! Goed om te horen dat ik niet de enige ben!

  xx

  Comment door jamievalerie, December 16, 2009 om 11:18 pm
 • Wat ben jij leuk!!!

  Comment door Anoeska, February 18, 2010 om 1:24 pm
 • He lieve Anoeska,

  Wat leuk om te horen, dank je!

  xx
  Jamie

  Comment door jamievalerie, February 18, 2010 om 1:40 pm

Plaats een reactie