Switch To Mobile Version

Vrouwen zijn zelden tevreden

Bijna alle vrouwen hebben wel iets om over te klagen als het gaat om hun uiterlijk en alles wat daarmee te maken heeft. Volgens een artikel op Nu.nl zou het kunnen komen doordat we op de televisie te vaak geconfronteerd worden met ‘perfecte’ beelden.

Over het algemeen denk ik dat elke vrouw iets op haar figuur heeft aan te merken. Bijna allemaal vinden we het mooi meegenomen als er plotseling wat kilo’s vanaf vliegen. En anderzijds vinden sommige skinny girls het altijd fijn als er een extra pondje bijkomt. Verder vindt de één haar gezicht asymmetrisch, de ander is niet bepaald gecharmeerd van haar scheve neus en weer iemand anders zou liever een grotere cupmaat willen.

Als ik naar mezelf kijk, ben ik over het algemeen redelijk tevreden. Hoewel ik de lengte van Doutzen wil hebben en perfecte tenen, zit ik toch met een groot ding in mijn maag: m’n stem. Mijn stem is veel te zacht en te meisjesachtig. Ik zou bij wijze van spreken geen miljoenendeal af kunnen sluiten, omdat alleen al mijn stem niet overtuigend genoeg zou zijn. Ik haal men niet over de streep. Ik houd mensen juist ver van de streep af. Ze horen als het ware niet eens dat er een streep is, zo pieperig is mijn stem. Vooral met telefoongesprekken trek ik geen volle zalen. Live trouwens ook niet, want de mensen op de tweede rij horen me al niet. Wél zou er een wereld voor me open gaan met een microfoon.

Quote Vrouwen zijn zelden tevreden

Een paar weken geleden kreeg ik te horen dat ik zou worden geopereerd aan mijn keelamandelen. De arts wees me erop dat er wat veranderingen zouden kunnen plaatsvinden, maar dat het zelden voorkomt. “Je stem kan anders worden”, zei hij. “Oh misschien krijg ik dan eindelijk een zwaardere stem!”, vertelde ik enthousiast. “Sorry, wat zei je?”, vroeg hij. Laat ook maar zitten dacht ik, dat bewees wederom hoe stom en zacht mijn stem is. Waarom denk je anders dat ik een website ben begonnen en geen tv programma?

Onlangs was er sprake van de bekende klap op de vuurpijl. Ik belde een leuk bedrijf op van wie ik de baas al eens had ontmoet. Ik belde zijn rechtstreekse telefoonnummer maar kreeg een andere man aan de lijn. “Hi met Jamie”, probeerde ik spontaan. “Ik ben op zoek naar Peter Bos.” “Ooh je zoekt papa hè?”, klonk hij super lief. De man was in de veronderstelling dat hij het vijf-jarige dochtertje van Peter aan de lijn had.

Morgen bel ik de dokter voor wat mannelijke hormonen pillen.

5 reacties tot nu toe

 • Hahahahaha! Ohw Jaim! Go even iets van een voicenote online hoor! Nu ben ik echt benieuwd van wat voor stem jij last denkt te hebben. We kunnen wel wisselen hoor?! Ik kan VEELSTE hard praten! Mannenstem gaat ver, maar ik haal geen Mariah C. noten en kan sommige nummers van Bey niet echt uit zingen. Kies maar hoor!

  X.

  Comment door Niecy, December 10, 2009 om 3:55 pm
 • Ahh.. Arme Jaim… Nou ik vind je stem hartstikke leuk!!

  Comment door Alain, December 10, 2009 om 8:35 pm
 • Hahahaha zo grappig, ik heb dat ook mijn irritante stem! helemaal gek wordt ik ervan! Vooral als ik mezelf op camera hoor, denk ik bij mezelf Nel, kan je niet nou één keer gewoon je mond dicht houden! haha

  Wat ik ook vaak heb gehad, dat ik door een callcenter werd gebeld, dan ben je al geïrriteerd dat je die mensen weer aan de lijn hebt, komen ze ook nog is met: hallo, is je papa of mama thuis??!! AWKWARD hahaha nee, ik ben geen kind hoor zeg ik dan maar beledigd hahah!

  Pff en ik praat ook met lange tonen, ook zo irritant! ik maak alle woorden langer dan nodig is en dan ook nog zo een irritante domme lach! dat mensen gewoon lachen om me lach, niet eens om het grapje haha! Volgens mij moet ik gewoon naar een logopediste toe! ff wat spraak les!

  Nou Jaimy, je hebt heel wat opgewekt met je blog vandaag haha!

  Ciao xoxo

  Comment door Nelleke, December 12, 2009 om 7:58 pm
 • Hahaha he Nelleke!

  Ik ken dat: die uitspraak van “Is je papa of mama thuis”. Heel irritant dat ze altijd weten dat ik het kind ben. Straks woon ik op mezelf en dan vragen ze het nog steeds? Hahaha

  xx

  Comment door jamievalerie, December 14, 2009 om 2:39 pm
 • @ Niecy: haha ja ik wil ruilen!

  xx
  Jamie

  Comment door jamievalerie, December 14, 2009 om 2:40 pm

Plaats een reactie