Switch To Mobile Version

Recensie: Komt een vrouw bij de dokter

Door alle commotie rondom de film Komt een vrouw bij de dokter had ik meer heftigheid in de film verwacht. Eenmaal de film gezien te hebben viel dat reuze mee. Ik zal je vertellen wat ik van Reinout’s filmmaakkunsten vind.

Van te voren wist ik dat deze film een aantal heftige onderwerpen voor me in petto had: vreemdgaan, een ernstige ziekte en de dood. Ik had dan ook besloten niet te huilen. Dat zou zo cliché van mij zijn. Gelukkig heeft mijn Pepsi-flesje me aardig kunnen helpen met de brok weg slikken. Helaas kon ik de waterige ogen niet onderdrukken.

Want wat was dit een confronterende film, dit verhaal wat schrijver Kluun enkele jaren geleden op papier heeft gezet. En dan nu ook door Reinout Oerlemans nog eens perfect weergegeven op beeld. Het was echt, aangrijpend en een verhaal wat je aan het denken zet. Een verhaal dat je laat weten dat je alles moet koesteren in het leven.

_________________________________________________
Wat mij ook opviel aan de film is dat je als actrice absoluut cellulitevrij moet zijn, want er komen erg veel naaktscènes erin voor. Ik heb Carice’s mooie kont gezien, Anna Drijvers’s schaamhaar en zelfs de balletjes van Barry Atsma bleven niet uit beeld. Respect voor de cast. Daarnaast heeft Carice van Houten wat mij betreft haar rol als Carmen geweldig neergezet. Ze heeft bewezen één van de beste actrices van Nederland te zijn.

Deze film, Komt een vrouw bij de dokter, of je nu jong, oud, stoer, gevoelig of wat dan ook bent, moet je zeker gezien hebben. Proficiat Reinout.

Komt een vrouw bij de dokter

www.komteenvrouwbijdedokterdefilm.nl

3 reacties tot nu toe

  • Ik wil hem heel graag zien. Vond het boek echt heel indrukwekkend.

    Comment door Chinouk, December 9, 2009 om 5:04 pm
  • Ja je moet zeker gaan! Het boek heb ik nooit gelezen..

    Comment door jamievalerie, December 10, 2009 om 11:14 am
  • Ik wil eerst het boek lezen voordat ik naar de film ga, alleen wanneer dat gaat gebeuren ….

    Comment door Niecy, December 10, 2009 om 3:52 pm

Plaats een reactie