Switch To Mobile Version

Bange schijterd op sneakers

Nu sta ik al om precies te zijn vijftig minuten voor mijn kast om vervolgens tot de conclusie te komen, dat ik bezit over erg veel zogenaamde musthaves. Namelijk een bak vol, het woord zegt het al, enorm hoge high heels. Daarnaast nog een bak vol met ‘gekke’ tassen, een rek vol opvallende kleding (je zou bijna zeggen haute couture-ish) en ook nog eens wat planken met shirts en jeans. Toch kies ik elke ochtend voor een oersaaie top en een eigenlijk-al-te-vaak-aan-gehad jeans.

Plots vraag ik me af wat er toch aan de hand is. Waarom laat ik de stunning heels toch altijd liggen? En waarom ligt dat korte witte jurkje met boothals en donkerblauwe verticale strepen a la Carrie Bradshaw nog steeds met prijskaart en al in de kast? Ik kwam datzelfde jurkje laatst nog tegen in de SALE met maar liefst 70% korting, terwijl ik hem toentertijd voor de die-hard prijs had aangeschaft. Zo erg is het zelfs.

En zo hangt er nog veel meer goed spul in mijn kast. Ongedragen. Met prijskaartje. Ik durf heel misschien mijn lichaam erin te wurmen als ik naar een speciale gelegenheid ga. Anders niet. Het probleem is alleen dat die ‘speciale gelegenheden’ niet echt op mijn pad komen. Waardoor er tig prijskaarten en tig spiksplinternieuwe gladde zolen te vinden zijn in m’n kast.

Is dat niet zonde? Het liefst raas ik zowat elke dag overdressed de straten over, maar vermoedelijk is het toch voortdurend dat stukje onzekerheid (in de zin van: wat zal men nou toch denken?) dat mij tegen houdt. Ken je dat? Dat je na het zien van SATC vastberaden bent om er ook vaker op en top uit te zien en de basics voortaan achter wegen zult laten? Maar dat je het op een of andere manier toch maar bij de simpele versleten Converse All Stars sneakers laat zitten en een doodnormaal lederen jasje.

Ik heb het heus wel eens geprobeerd hoor: totally overdressed een bezoek aan de Albert Heijn brengen. Gewoon dat strakke jurkje rocken met allerlei accessoires alsof Rachel Zoe herself mij had gestyled. Het punt was dat ik bij elk meisje dat ik zag rond swingen op haar waarschijnlijk heerlijk zittende sneakers, de aanwezigheid van mijn hakken steeds sterker voelde. Of bij elke blik die ik van iedere onschuldige burger kreeg bij mezelf dacht: Waar zit die ladder? Zit-ie achter? Wat, op m’n kont?! Gulp open? Zeg het nou gewoon!

Een bange schijterd die het safe speelt op sneakers, dat is wat ik ben. Niemand meer en niemand minder. Iemand die veel te lang nadenkt over andermans mening. Nu kan ik twee dingen doen. Een: een home-made-therapy volgen, wat betekent dat ik eens per week overdressed de deur uit MOET gaan en zo over mijn ‘angsten’ heen kan komen. Of twee: ik schuil niet langer meer voor de Harry Klooster scouts en laat me gewoon ontdekken. Als bekende Nederlander MOET ik er wel glamorous bij lopen, toch?

15 reacties tot nu toe

 • hihii te grappig! en eeeh gewoon dragen wat je wil dragen Jamie, mensen praten toch wel over je! Het is nooit goed… x

  Comment door lisa, September 16, 2009 om 10:48 am
 • Heel herkenbaar!

  Comment door Tara, September 16, 2009 om 11:40 am
 • Haha ja daar heb je gelijk in, ik zal het morgen weer eens proberen ;)

  xx

  Comment door jamievalerie, September 16, 2009 om 4:58 pm
 • Ja echt herkenbaar! Heb dan ook echt het gevoel dat ik overdressed ben… maar eigenlijk valt het reuze mee denk ik.

  Comment door Stefanie, September 16, 2009 om 7:36 pm
 • Hey Jaimie,

  Als ik je hyves zo bekijk durf je best veel aan te trekken hoor! Valt best mee! Dat witte jurkje bijvoorbeeld zou ik nooit zo dragen omdat ik een rasechte bange schijterd ben! JIj bent zo erg nog niet.

  Wederom weer een heeerlijke blog!

  Liefs,

  Tat.

  Comment door Tat., September 17, 2009 om 5:03 pm
 • Soo herkenbaar haha !

  Comment door Wen, September 17, 2009 om 9:16 pm
 • Gewoon lekker jezelf zijn, als ze kijken, kijken ze toch wel, hoe je ook eruit ziet..big deal..gewoon lekker dragen waar je zin in hebt, soms ga ik wel te overdressed, zelfs voor me werk, en wat dan nog! … just do it!! Gewoon lekker Jamie zijn!

  Comment door Anonymous, September 17, 2009 om 9:47 pm
 • Gewoon lekker jezelf zijn, als ze kijken, kijken ze toch wel, hoe je ook eruit ziet..big deal..gewoon lekker dragen waar je zin in hebt, soms ga ik wel te overdressed, zelfs voor me werk, en wat dan nog! … just do it!! Gewoon lekker Jamie zijn!

  Comment door puk, September 17, 2009 om 9:48 pm
 • Haha hi Tat!

  Ja op mijn Hyves heb ik natuurlijk de overdressed pictures uitgezocht ;) haha…

  Ik ben inderdaad een semi- bange schijterd. Dankjewel and keep on reading!

  xx

  Comment door jamievalerie, September 17, 2009 om 11:09 pm
 • You’re right Puk. Vandaag ging ik er trouwens voor! Ik had m’n hakken aan met gouden studs en een veel te nette colbert haha, ik had lekker schijt ;)!! Het voelde best lekker…

  xx

  Comment door jamievalerie, September 17, 2009 om 11:10 pm
 • Ken het haha..

  Comment door chanien, September 20, 2009 om 9:27 am
 • Idd heel herkenbaar. Bij het lezen moest k al lachen.. t leek alsof ik over mezelf las …

  En k geniet nog steeds van je blog!!
  keep it up
  xxx

  Comment door Dharon, September 23, 2009 om 10:36 pm
 • Haha leuk om te horen, dankjewel! Keep on following my blogs ;)

  xx

  Comment door jamievalerie, September 28, 2009 om 5:50 pm
 • Je schrijft heel erg leuk. Je schrijft tipisch vrouwen temas en toch lees ik verder en verder. Wat ik wel een beetje jammer vindt is dat je teksten heel erg modieus (althans voor begin jaren 2000) klein en licht zijn. Maak die letters groter en lekker zwart leesbaar.

  Dan blijf ook ik steeds weer terug komen.

  Doeg!

  Comment door carl, November 5, 2009 om 2:58 pm
 • Beste Carl,

  Je hebt helemaal gelijk! Dat vind ik dus ook… Alleen is dit een standaard design van WordPress en kan ik weinig daaraan veranderen. Vandaar dat we bezig zijn met een nieuw design voor Jamiesblog. Daarin zijn de letters wel wat groter en inderdaad ook zwart. Nog even wachten dus (ik kan ook niet meer wachten haha). Hou mijn site in de gaten!

  xx
  Jamie

  Comment door jamievalerie, November 5, 2009 om 3:02 pm

Plaats een reactie