Switch To Mobile Version

Diet file dag 118: The End

Na 118 dagen op mijn gewicht te hebben gelet, ben ik eindelijk tevreden. Ik eet minder dan voorheen, junken (= junkfoood eten) mag, maar met mate, en ik sport regelmatig om in vorm te blijven. Hoe ik erachter ben gekomen dat ik tevreden ben? Dat zal ik je even vertellen… 

Als eerste merkte ik het aan mijn kledingkast. Mijn jeanscollectie is de afgelopen twee maanden toegenomen met 72%. Van Diesel tot BlueBlood en van Nudie tot Replay. Stuk voor stuk maat 27, terwijl ik voor mijn dieet-gezondheids-crisis altijd schommelde tussen maat 28 en maat 29. Overigens vervelend voor de portemonnee, maar uitstekend voor je zelfvertrouwen: shoppen gaat van een leien dakje!

 

Diet File The End 3

The Result: Fitting in all kinds of jeans again!

Daarnaast viel het me op dat ik steeds minder klaagde over mijn figuur. Het normale ‘Shit ik ben te dik’, het ‘Do I look fat in this dress?’ en het ‘Je vindt me dik he?’ bleef achterwegen. Ik flap tegenwoordig hooguit een ‘Nee deze broek maakt me dik’ eruit en that’s it. Het gejammer is dus met flinke mate afgenomen. Zoals ik eerder al meldde: beter voor mijn zelfvertrouwen en beter voor mijn vriend (die al het gezeik meestal over zich heen kreeg).

Als laatste merkte ik het aan het feit dat ik me absoluut niet druk maakte over een frikadelletje hier en daar. Nu kies ik voor de soep en- of salade, maar soms werk ik ook een flinke Big Tasty naar binnen. Contrast moet er zijn! En als je er minder mee bezig bent, maar onbewust toch op je gezondheid let (lees: een salade op z’n tijd), zit je gewoon lekkerder in je vel.

Daarom moet ik jullie bij deze ook mededelen dat Diet File (voorlopig) stopt. Ik ben gedaald van 60 kilo naar 55 kilo, mission accomplished! Totdat ik weer verander in een zeug, zal Diet File niet geüpdate worden.

Wel kan ik je op de hoogte houden van een nieuwe rubriek: Work File. Ik ben namelijk net afgestudeerd, maar merk dat het enorm moeilijk is om een goede en ook leuke baan te vinden. Heb je interesse in deze rubriek? Laat het me weten en stem via de onderstaande Poll!

[polldaddy poll=1783527]

Plotseling woog ze 60 kilo en daarom is Jamie op dieet. Simpelweg omdat ze in de zomer alle ogen op haar gericht wil hebben op onder andere het strand. Volg hier hoe dat zich verkondigt.

10 reacties tot nu toe

 • Goed van je zeg! Een paar kilo kan veel schelen in je zelfvertrouwen, he? Doordat ik doodziek werd in Ghana ben ik 4 kilo afgevallen. Doodziek zijn in een ontwikkelingsland wil ik nooit meer, maar de weegschaal lacht elke dag naar me :D De spiegel ook, ik pas m’n skinny jeans weer (no muffintop), superrelaxed! En jij hebt het allemaal op eigen krachten gedaan :) xx

  Comment door Odyl, July 14, 2009 om 6:58 am
 • Congrats homie!! Ennnuhhhh, scherpe foto! ;-)

  Comment door Johanski, July 14, 2009 om 7:24 pm
 • Thanks girl!

  Oeh vervelend dat je ziek was :( maar zoals Johan Cruijff zegt: elk nadeel heb z’n voordeel. Dus die 4 kilo is dan wel weer een pluspunt ;) Leuk he shoppen op die manier??

  Comment door jamievalerie, July 14, 2009 om 8:50 pm
 • Yoooo thanks Johan hihi

  Comment door jamievalerie, July 14, 2009 om 8:50 pm
 • Ja je was echt een lekkerding vandaag!

  Comment door Stefanie, July 16, 2009 om 9:37 pm
 • Ohhhh jee ik bloos, thank you honey

  Comment door jamievalerie, July 16, 2009 om 9:38 pm
 • Lieve Jaimy,

  Iedere rubriek met columns van jou zijn leuk! te lezen hoe je aan het stunten bent om een baan te vinden in deze recessie is toch alleen maar leuk!

  Ik zeg doen!

  Liefs…

  Comment door Tat., July 24, 2009 om 2:04 pm
 • Dat is waar, alleen twijfel ik nog toch nog steeds een beetje! Wie weet komt het binnenkort online! Bedankt voor je reactie.

  Liefs,
  Jamie

  Comment door jamievalerie, July 31, 2009 om 9:30 pm
 • lieve Jamie,
  Ik denk dat ik je na ga doen! Ik wil op mijn verjaardag (oktober) weer in mijn mooie spijkerbroek passen. Dus alle lekkere taartjes laten staan en maar aan de appeltjes beginnen, ben benieuwd of het me gaat lukken… Bedankt voor de leuke tips en weetjes op je blog. lieefs,

  Comment door Anna Josephine, August 13, 2011 om 10:35 pm
 • lieve Jamie,
  Ik denk dat ik je na ga doen! Ik wil op mijn verjaardag (oktober) weer in mijn mooie spijkerbroek passen. Dus alle lekkere taartjes laten staan en maar aan de appeltjes beginnen, ben benieuwd of het me gaat lukken… Bedankt voor de leuke tips en weetjes op je blog. lieefs,

  Comment door Anna Josephine, August 13, 2011 om 10:35 pm

Plaats een reactie