Switch To Mobile Version

'Hij heet Youssef'

Na een gezellige logeerpartij bij opa en oma was het voor de kids tijd om terug te keren naar het thuisfront. Mijn vriend en ik brachten zijn nichtjes naar huis. Aangezien ik nauwelijks met kinderen praat, leek het me nu wel eens leuk om een diepte-interview te starten over de ‘liefde’.

Dushana is negen jaar en Delicia is zes. Ze zaten giechelend op de achterbank uit het raam te kijken. ‘Heb je een vriendje?’, vroeg ik aan de oudste. ‘Nee’, antwoordde ze veelbelovend. Schaamteloos verraadde haar zusje haar: ‘Jawel ze heeft wel een vriendje! Hij heet Youssef!’ Ze was ineens omgeslagen en vertelde enthousiast dat hij inderdaad Youssef heette en dat hij niet Marokkaans was, maar Turks. Hoewel ze dat niet zeker wist. Haar zusje volgde direct en vertelde vol vreugde over haar lover: ‘En ik heb ook een vriendje, hij heet Jonathan.’ Dat moesten we dan uitspreken als ‘Djonnetan’ en niet als ‘Joonatan’. ‘Ja echt hoor, soms zegt de juf Joonatan en dan wordt hij altijd boos, want het is Djonnetan.’ ‘Maar hoe ziet Jonathan eruit dan?’ vroeg ik. ‘Hij is licht, hij heeft krulletjes en hij is heel stoer!’ ‘O, en lopen jullie wel eens hand in hand?’ ‘Ja’, antwoordde ze.

Waarschijnlijk had ze haar oudere zus zodanig opgewekt dat die helemaal los barstte over haar vriendje. ‘Youssef is ook stoer. Soms gaan we kijken als hij gaat voetballen! Dan staan alle meisjes langs de kant en dan gaan we de namen van ons vriendje roepen!’ Als een echte voetbalvrouw bewees Dushana haar liefde voor Youssef langs de kant, maar toen dat onderwerp eenmaal was aangesneden, het aanmoediging gedeelte, raakten vriendlief en ik de twee verliefde meisjes even kwijt. We waren uit het gesprek verbannen en besproken ze al kibbelend over wat hun vriendjes allemaal wel en niet deden. ‘Jonathan voetbalt ook hoor.’ ‘Ja maar Youssef is heel goed.’

Het heen en weer gekibbel was zo ongeveer afgelopen en ineens waren wij weer interessant. ‘Jamie, ga je vandaag weer bij Alain slapen?’ wilde de jongste weten. ‘Ja.’ ‘Maar moet je dan niet naar huis?’ ‘Nee hoor, ik ga morgen weer naar huis.’ ‘Heb je wel een pyjama dan?’ ‘Ja die heb ik.’ Maar heb je ook nog een extra onderbroek?’ Daar zei ze me nog eens wat, ik was vergeten een extra string mee te nemen.

Hoezeer Delicia ook een draai wilde maken aan het liefdes verhaal, besloot Dushana er toch weer over te beginnen. ‘Ik weet eigenlijk niet of Youssef Marokkaans is. Turks of zo. Maar wel zoiets in ieder geval hoor.’ ‘Weet je vader dat je een vriendje hebt?’ vroeg mijn vriend met een zware ondertoon. ‘Uhm… ja’, antwoordde ze heel zacht. Ze klonk niet helemaal zeker van haar zaak. Het bleef even stil, waarop ze toch maar besloot het liefdes onderwerp te mijden: ‘Jamie, moeten we niet nog je extra onderbroek gaan halen?’

9 reacties tot nu toe

 • Whahaha altijd leuk die kleintjes…

  Comment door Stefanie, April 13, 2009 om 2:14 pm
 • Te grappig! Ik vind wel dat ze gelijk hebben hoor…zonder die onderbroek..kannnn het niet…!!

  I Like Children!

  Comment door Kim, April 14, 2009 om 2:31 pm
 • Wat leuk! Echt geweldig die kinderliefdes!!

  Comment door Evelien, April 22, 2009 om 9:04 pm
 • Superleuk geschreven. Ik ken het hoor, heb een zusje van 11 en die heeft sinds kort ook een vriendje. En de verhalen waar ze mee thuiskomt. Zo grappig en zo onschuldig nog!

  Heerlijk, ik heb echt genoten van je column.

  xx

  Comment door Maaike, April 22, 2009 om 9:07 pm
 • mijn nichtje vroeg laatst waarom ik twee bobbels daar heb zitten, oftewel borsten haha

  Comment door Kristel, April 23, 2009 om 10:25 am
 • Haha, schattig hoor!
  Ik heb zelf een iets ouder nichtje, namelijk van 11 maar die raakt ook niet uitgepraat over de jongen die ze leuk vind :)

  Comment door Pleun, April 27, 2009 om 3:58 pm
 • Hahahah wat leuk. Mijn zusje is 4 en komt thuis
  aanzetten met: Ik heb een vriendje!
  En ze weet al alles van kussen en trouwen!
  Dan zit ik er bij, en denk ik: Oké, Jij gaat wel
  erg snel!

  Comment door parisa, May 4, 2009 om 11:18 pm
 • Vraagje? Zijn dit toevallig de dochters van Sharon?

  Comment door debby, August 7, 2009 om 11:26 pm
 • Haha ja m’n schoonzus ;)

  Comment door jamievalerie, August 8, 2009 om 12:13 am

Plaats een reactie