Switch To Mobile Version

Bummer

In het Engels woordenboek staat er bij bummer de volgende betekenis: an experience that is irritating or frustrating or disappointing. En hoe. Ik heb vaak last van bummers, maar ik weet zeker dat ik niet de enige ben. Misschien klinken er een paar bekend in oren. Ik beschrijf de bummer top 3!

Een smsje krijgen vind ik op een of andere manier ontzettend leuk. Waarom? Omdat iemand op dat moment dan aan jou denkt. En het feit dat iedereen weer op een andere manier smst. Mijn moeder bijvoorbeeld smst ontzettend droog en altijd in de gebiedende wijs: ‘Jamie doe lichten aan als je vanavond uit huis gaat’ Daarentegen zijn sommige smsjes veel te lang. Niets is zo irritant als een ik-durf-je-niet-te-bellen-maar-ik-wil-zo-veel-aan-je-kwijt-sms, bel liever. Kortom: Het ontvangen van een sms is geweldig. Zo zat ik laatst in de trein en rinkelde mijn sms-toontje. Natuurlijk eerst even wachten met kijken, want misschien was het niet mijn telefoon. Na lang te hebben gegraaid in m’n tas kreeg ik het volgende te zien: Hi maakt bellen in het buitelenland nu nog goedkoper! Ga voor meer informatie naar www.hi.nl. Bummer nummer een.

Snel verder naar bummer nummer twee: Het moment dat je erachter komt dat je old crush niet alleen is. Op een zaterdag was ik aan het werk en onverwachts kwam er iemand voor mij langs. Die ene guy waar ik ooit zo verliefd op was en altijd nog wel een (chronische) zwak voor heb. Juist op dat moment besloot iedereen aan te sluiten bij mijn kassa. Prompt stond hij voor mijn neus. Om de situatie nog vervelender te maken zag hij er verdomd goed uit: Een bruine NY-pet achterstevoren (hot hot), vervaagde lichte jeans en een (niet te) strak bruin shirt. Het was te laat om de verlegen lach van m’n rode gezicht te halen. ‘He, alles goed’, klonk ik. Hij antwoordde vervolgens zo kalm mogelijk met: ‘Ja met jou?’ Snel riep ik een collega om die me wellicht kon overnemen. De collega kwam helemaal vanuit het magazijn en arriveerde eindelijk bij mijn kassa. Het moment dat ik alles wilde overdragen kwam Miss Universe aanlopen: Modellenlengte, bruin glanzend haar, mooi getinte huid en lipgloss tot over haar oren. ‘Werkse nog’, klonk old crush. En samen liepen ze weg.

Op nummer drie, de ultieme afknapper. Persoonlijk vind ik dat er twee dingen echt goed moeten zitten bij een man. De handen en de tanden. Ook al heeft een heer het uiterlijk van Wentworth Miller, met een lelijk gebit gaat het feest niet door. Zo geldt dat ook voor de handen. Niet te groot, niet te harig, niet te klein, geen vieze zwarte prut onder de nagels en zeker geen lange nagels. Maar goed ik dwaal af.

Vorige week was het weer tijd voor een bezoek aan de sportschool Tijdens het roeien had ik hem al gezien: een lichte neger hottie, waarschijnlijk van Surinaamse afkomst, niet al te groot, gespierde armen (met zichtbare aders, ook heel sexy), babyface en gemillimeterd haar waar ik van hou. Hij had een zwarte joggingbroek aan met een zwarte tanktop. We ‘checkten’ elkaar om en om. Maar op een gegeven moment vond ik dat hij wel genoeg aandacht van me heeft mogen ontvangen, dus stopte ik met het ik-kijk-en-dan-kijk-jij-weg-spel. Bij het uitproberen van een nieuw stond hij plotseling achter me. ‘Volgens mij doe je de oefening verkeerd, en ik wil niet dat je straks thuis bent met een blessure.’ Z’n handen waren prima, maar z’n tanden stonden alle kanten op!

Plaats een reactie